01.08.2017

TÜRKİYE DİYANET VAKFI VEKÂLET YOLUYLA KURBAN BEDELİNİ AÇIKLANDI

VEKÂLET KURBAN BEDELİ AÇIKLANDI

İslam dininde yapılan ibadetler bir yandan kişiyi Allah’a yaklaştırırken diğer yandan da pek çok güzelliği bünyesinde barındırmaktadır.

Allah için edâ edilen kurban ibadetinin de çok sayıda hikmeti barındırdığı aşikârdır. Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır.

Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Kurban ibadeti Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olmaktadır. İslami usullere uygun olarak kestiğimiz kurbanları, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman’ın selamına muhtaç kalan tecrit yerlerine 7 kıtada gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

“135 ülkede, 400 bölgede kurban kesim ve dağıtımı”

Türkiye Diyanet Vakfı, 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı düzenlenmektedir. Bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 135 ülkenin 400 bölgesinde kurban kesimi yapacaktır.

2016 yılında Türkiye Diyanet Vakfımıza emanet edilen 239 bin 414 hisse kurbanı; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 235 merkezde, yurt dışında ise 130 ülkenin 530 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde keserek dağıtımını gerçekleştirdi.

2017 yılı Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında ise Afrika’da yaşanan kuraklığı da dikkate alarak, yurt içinde 275 il ve ilçe merkezinde 35 bin hisse, yurt dışında ise 135 ülkenin 400 bölgesinde 240 bin hisse kurban kesim ve dağıtımı hedeflenmektedir.

Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır.

Vekaletle Kurban Kesim Programı, Türkiye'de İl İlçe Müftülükleri, yurtdışında ise Büyükelçilikler, Müşavirlikler, Ataşelikler, Koordinatörlükler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içerisinde düzenlenmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedeli:

YURT İÇİNDE 850 TL,

YURT DIŞINDA DA İSE 600 TL olarak belirledi.

“Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr

Veya

bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilecekleri gibi İl ve İlçe Müftülüklerimize, Cami Görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebileceklerdir.

Ayrıca vatandaşlarımız  0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak da kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerdir.

Bütün kardeşlerimizin kurban ibadetleri başta olmak üzere bütün ibadetlerinin kabul olması duası ile…