13.03.2018

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ÇAY

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Balıkesir İl Müftülüğü’ nde emekli Kur’an Kursu Öğreticilerine bir çay düzenlendi. Programa İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül BALIKÇI ve bayan vaizler katıldı.

Topcan, konuşmasında  aile kadın ve erkekten oluşur. Sağlıklı aileler güçlü toplumu teşkil eder. Bizim görevimiz aile kurumumuzu güçlendirmektir. Ailede sevgi saygı ve fedakarlığın hakim olmasını sağlamaktır. Bu bağlamda hepimiz bundan sorumluyuz.

Balıkçı, konuşmasında bu sene Başkanlığımız “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” temasını seçmiştir. Bu bağlamda adalet ve hakkaniyet hem kadın hem erkek için olmalıdır. İslam’a göre, kadın ve erkek eşdeğerdir. Aynı şekilde ilahi emre muhataptır.  Üstünlük ancak takva iledir.

Program aile bürosu faaliyetlerinin, projelerini tanıtımı ve bayan vaizlerin takriri derslerinin bilgilendirilmesi ile sona erdi.