17.07.2018

BALIKESİR TEK SES, TEK YÜREK

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Valiliğimizin riyasetinde gerçekleşen demokrasi nöbetine on binlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz Millî İrade meydanında gerçekleşen kutlama etkinlikleri Zağnos Paşa Camii İmam Hatibi Yüksel EMETLİOĞLU hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Köprüsündeki konuşmalarının dev ekranlardan canlı olarak dinlenmesi ile devam etti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması sonrası Balıkesir’lilere seslenen Vali Ersin Yazıcı ise, 15 Temmuz gecesi Balıkesir'de yaşanan olayları demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş ile paylaştı.

Vali Yazıcı, "O hainler burada da bir şeyler yapmak istedi. Bende o geceden bir kaç satır anlatayım. Vali Yazıcı, "O gece kimi ararsam 'Kimin yanındasın?' sorusunu sordum. Milletimin yanındayım diyene, şunları şunları yapmamız lazım dedim. O gece jandarmanın başındaki kişi zaten izindeydi. Onun yerine bakan arkadaşımız şu ifadeyi kullandı. 'Sayın Valim bize bir talimat geldi, darbe ile ilgili. Ben sizin emrinizdeyim. Bu talimatı duyurmadım. Sizin talimatınız neyse gereğini yapacağım’ dedi. Ben de kendisine 'Sana helal olsun' dedim." şeklinde konuştu.

FETÖ'cü teröristleri kendilerini 1 dolara satan hainler olarak nitelendiren Vali Yazıcı, "15 Temmuz darbe girişimi tarihe düşen kara bir leke. FETÖ ile ilgili bizim mücadelemiz bunların kökü kazınana kadar devam edecek. Bunları bitireceğiz. 15 Temmuz'da yaşadığımız başkaldırı ihanetinden sonra vatandaşlarımızın gösterdiği birlik ve beraberlik, bu fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Balıkesirli hemşehrilerime ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Millî İrade Meydanı'nda vatandaşlarımızla birlikte nöbet tutmak bizler için büyük bir onur. 15 Temmuz gecesi sadece vatan sevgimizle çıktığımız Balıkesir sokaklarında halkımızın desteğiyle güvenlik güçlerimiz bu hainleri,  teröristleri bertaraf etti. Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Balıkesir halkının da birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur.  Milli irade ve halkımızın bu güzel güç birliği sayesinde bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bizlere milli irade ve demokrasinin hâkim olduğu bir gelecek sağlamak için canlarını feda eden 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Şehitleri ve tüm Şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, Gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum."dedi.

Program, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN’ın duaları ve hemen akabinde Zağnos Paşa Camii M.Kayyımı Nafiz DUMAN hocamızın sala okuması ile sona erdi.