08.10.2018

CAMİLER VE DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER KONFERANSI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğümüz konferans salonunda; “ Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu bir konferans düzenlendi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet KÖSE hocamızın konuşmacı olduğu konferans, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Ramazan TOPCAN şöyle dedi; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası; sıradan bir kutlama değildir. İyi ki doğdun denilerek pastanın üstündeki mumlara üfleme hiç değildir.

Niçin Cami;
Çekişen dünyamıza can olmak için Cami.
Çocuk gelinler olmasın diye Cami.
Elleri nasırlaşmış, yüzü gözü bürümüşmüş anne babalar kimsesiz kalmasın diye Cami.

Yitirdiğimiz değerlerle buluşmak için Cami.
Gençler yarsız, yardımsız kalmasın diye Cami.”

Daha sonra kürsüye gelen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet KÖSE hocamız ise; Din Görevlilerinin sorumluluğunun büyüklüğüne ve Din hizmetinin ehemmiyetine dikkat çekerek ömrünü Din hizmetine adamış örnek şahsiyetlerin hayatlarından kesitler sundu.

Program, İl Müftümüzün hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.