12.07.2017

DESTANLAR KALEMLE DEĞİL, YÜREKLE YAZILIR

15 Temmuz 2016 tarihinin sene-i devriyesi nedeni ile İl Müftülüğümüzce çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma”  günü nedeni ile İl Müftülüğümüzün yapacağı etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Buna göre:

Hazırlanan pankartların 11-16 Temmuz tarihleri arası caddelerde asılması

11 Temmuz Salı: Şehitlik ziyareti, Kur’an-ı Kerim ve Dua

11 Temmuz Salı: Altıeylül İlçesi Ovabayındır Mahallesindeki 15 Temmuz şehidimizin kabrini ziyaret, Kur’an-ı Kerim ve Dua

11 Temmuz Salı: Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camiinde öğle namazı öncesi 15 Temmuz Şehidlerimiz için Mevlid programı ve Hatim Duası

14 Temmuz Cuma: Karesi İlçesi Paşaalanı ve Arabacıoğlu Camileri ile Altıeylül İlçesi İmam-i Birgivi ve Hacı Hüseyin Camilerinde Yaz Kur’an Kursu öğrenci ve velilerine yönelik 15 Temmuz Şehitlerini anma özel programı

14 Temmuz Cuma: Şehitlikte Kur’an-ı Kerim ve Dua

14 Temmuz Cuma: Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camiinde öğle namazı öncesi Mevlid, Hatim Duası ve Günün anlam ve önemini bildirir konuşma

14 Temmuz Cuma: Karesi İlçesi Hamidiye Camiinden Arapça Hutbe

14 Temmuz Cuma: İl Müftülüğü konferans salonunda; “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz”  Konulu konferans  ( Prof.Dr. Muammer ERBAŞ/Saat:15.30)

15 Temmuz Cumartesi: ikindi namazı öncesi Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camiinde Mevlid programı, Hatim Duası ve Günün anlam ve önemini bildirir konuşma

15 Temmuz Cumartesi: Milli İrade meydanında Kur’an-ı Kerim, Sala ve Dua

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece Karesi İlçesi Zağnos Paşa, Umurbey ve İbrahim Bey Camilerinin sabaha kadar açık tutulması

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’de bütün Camilerimizden sala okutulması

16 Temmuz Pazar: Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camiinde Sabah namazı

İl Müftü Vekil Ramazan TOPCAN, Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camiinde verdiği vaazda şunları söyledi: Destanlar kalemle değil, yürekle yazılır, kanla yazılır. Bedeli kanla ödenmiş bir vatan, ancak canla savunulur, canla müdafaa edilir.

15 Temmuz, yeniden var oluştur.

15 Temmuz, milletimizin yeniden bir tarih yazarak iradesine ve özgürlüğüne sahip çıktığı gündür.

15 Temmuz, esarete, zalime ve zulme başkaldırıdır.

15 Temmuz, Ülkemiz üzerinde kirli emelleri olanların mağlup olduğu gündür.

15 Temmuz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet idealine sahip çıkmaktır. 15 Temmuz, hiçbir kimsenin hangi amaçla olursa olsun, bu millete bedel ödettiremeyeceğinin adıdır. Bu, hiç kimsenin hakkı değil, haddi de değildir.

15 Temmuz, Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini ellerini ovuşturarak bekleyenlerin emellerinin kursaklarına kaldığı gündür.

Biz, bu milletin evlatları olarak 15 Temmuz’u ve 15 Temmuz’u destanlaştıran kahramanlarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız inşaallah. 15 Temmuz’u her sene büyük bir onurla, büyük bir gururla anacağız.

Bu vesile ile Yüce Milletimize ve Aziz Vatanımıza karşı girişilen hain darbe girişimini bir kere daha şiddetle telin ederken; vatandaşlarımızın demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma hususundaki kararlı ve onurlu duruşunu tebrik ediyoruz.

15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere Din-ü Devlet, Mülk-ü Millet uğruna feda-i can eden Aziz Şehitlerimize ve ahirete göçmüş olan kahraman Gazilerimize Yüce Rabbimizden rahmetler diliyoruz. Makamları ve mekânları Cennetler olsun inşaallah. Hayatta olan gazilerimize de şifalar ve hayırlı uzun ömürler diliyoruz.