07.09.2017

95. KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE DUALARLA ANDIK

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başlayan program, Kuva-yi Milliye Meydanı'nda düzenlenen törenlerle devam etti.

Düzenlenen törenlere Vali Sayın Ersin YAZICI, başta olmak üzere Balıkesir Milletvekilleri, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili, Baro Başkanı, Altıeylül Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve İl Müftümüzün yanı sıra  gazilerimiz, askeri ve mülki erkân, öğrencilerimiz, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Törenden hemen sonra Altıeylül İlçesi İmam-i Birgivi Camiinde İl Müftülüğümüz tarafından mevlid-i şerif programı düzenlendi.

Kur’an-ı kerim ve mevlid-i şerif tilavetlerinden sonra İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında: ”Bu toprakları vatan edindiğimiz 1071 tarihinden bu yana bu coğrafyada tutunabilmek, varlığımızı devam ettirebilmek için çok bedeller ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Balıkesir’li kardeşlerimiz, dün olduğu gibi 15 Temmuz’da da bir kere daha hainlere gereken dersi verdi. Kurtuluş mücadelesine katılan kahraman şehitlerimizi bu vesile ile bir kere daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ecdadımızın uğrunda can verdiği değerlere sahip çıkan, onları koruyan torunlar olma duası ile Balıkesir’li kardeşlerimizin kurtuluş bayramlarını tebrik ediyorum.” Dedi.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ ın duası ile devam eden program, Altıeylül Belediyesi tarafından ikram edilen şerbetle sona erdi.

Kahraman ecdadımızı bir kere daha hayırla yâd ediyor, makamları Cennet olsun inşaallah.