09.10.2017

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN KONFERANS

İl Müftülüğümüzün koordinesinde Karesi ve Altıeylül İlçe Müftülüklerimizin katkıları ile İl Müftülüğümüz konferans salonunda: “CAMİ, ŞEHİR VE MEDENİYET”  konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale İl Müftümüz Sayın Arif GÖKCE hocamızın konuşmacı olduğu konferans, İstiklal Marşının okunması ve Karesi İlçesi Yeşilli Camii M.Kayyımı Süleyman CENGİZ hocamızın okuduğu Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından program, İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ın yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: “Camilerimiz, memleketimizin tapusudur. Camilerimiz, kimliğimizdir. Camilerimiz, maddî ve manevî arınmanın gerçekleştiği yerlerdir. Kardeşliği de yardımlaşmayı da çaresize çare olmayı da biz hep buralardan öğrendik. Mabetleri tahrip edilen milletlerin geleceği olamaz. Tefsir, hadis, fıkıh vb. ders programları ile dertleşme, dert dinleme salonları ile Camilerimiz yeniden eski kimliğine dönüşmelidir. Bu da sizlerin elleri ile gerçekleşecektir. Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını bir kere daha tebrik ediyorum. Rabbim hep iyi günlerde buluştursun inşaallah.”Dedi.

Çanakkale İl Müftümüz Sayın Arif GÖKCE hocamız da: ” Yeryüzünün en müstesna mabedi; Kâbe-i Muazzamadır. Kâbe-i Muazzama, insanlığın tarihi ile yaşıt bir mekândır. Hz. Havva ile Hz. Âdem (a.s.) cennetten dünyaya gönderildikten sonraki ilk buluşmalarında şöyle dua etmişlerdi: “Ya Rabbi! Biz kendimize zulmettik, eğer sen bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen ziyana uğrayanlardan oluruz.” ve şöyle bir dua daha etmişlerdi: “Ya Rabbi! Cennette nurdan sütunlar üzerinde tavaf ediyorduk. Bize dünyada da böyle bir mekân nasip eyle” bu dua üzerine Allah (c.c.) Cebrail (a.s.) göndererek bu günkü Kâbe-i Muazzama’nın temellerinin atılmasını ve ilk mabedin yapılmasını sağlamıştır. İlk mabet; Kâbe-i Muazzama’dır. Camiler ise Kâbe-i Muazzama’nın şubeleridir. Mabet ilk insanlık ile başlar. Caminin ilk harcının hanım eli ile konması son derece önemlidir.” Dedi.

Konuşmalarının sonunda Din Gönüllüsü kardeşlerimize de hitap ederek: ” Medeniyetin inşasında siz din gönüllülerine çok büyük fedakârlıklar düşüyor. Medeniyetin inşasında iddialı olduğumuz görevliler olarak çalışma içinde olmalıyız. Camiler eğitim yuvasıdır, medeniyet yuvasıdır. Biz bu toplumun önderleriyiz bunu böyle bilerek çalışmaya devam etmeliyiz.” Diyerek Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti.

Program, Karesi İlçe Kaymakamı Sayın Abdulkadir DEMİR’ in Çanakkale İl Müftümüz Sayın Arif GÖKCE hocamıza günün anısına plaket, ve dereceye giren öğrencilerimize hediyelerin takdimi ile sona erdi.

Katılımları ile salonumuza şeref veren bütün dostlarımıza, candan teşekkür ve selam ediyoruz.