08.01.2018

BU KEZ ELLER SEMAYA ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KALKTI

103. yılında Sarıkamış Şehitleri dualarla anıldı. Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahuekber Dağları'nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerlerimiz, Valiliğimiz himayesinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

"Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla düzenlenen  anma programı, sabah namazı ile başladı.

“Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” Projesi kapsamında sabah saat 07.30 da Yıldırım (Eski) Camiinde namaz öncesi Kur’an-ı Kerimler, ilahiler, tekbir ve salâvatlar okundu. Namaz sonrası yapılan tesbih ve zikrin ardından İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN,  günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında: “Vatan, sıradan bir toprak parçası değildir. 1071 tarihinden bu yana bu coğrafyada var olabilmek, varlığımızı sürdürebilmek için çok bedeller ödedik, ödemeye de devam ediyoruz.

Kardeşlerim! Tarihimize altın harflerle yazılan hiçbir zafer elin adamı tarafından bizlere altın tepside sunulmamıştır. Kazanılan her bir zaferin bedeli ödenmiştir. Milletleri ayakta tutun, fertler arasında birlik ve beraberliğimizi temin eden ahlakî değerlerimizden birisi de vatan sevgisidir. Bu gün burada huzur içerisinde bulunuyorsak bunu aziz şehitlerimize ve onların anne babalarına borçluyuz. Şehit olursam ağlama anam diyen, oğlunun şehadet haberi karşısında dosta güven, düşmana korku salan metaneti ile vatan sağ olsun diyen ana babaların ellerinden öpüyorum. Anam beni yetiştirdi bu vatana yolladı. Alsancağı teslim etti Allah’a ısmarladı diyen Anadolu’nun yiğit evlatlarının alınlarından öpüyorum.” Dedi.

Cami içi program, İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN hocamızın duası ile sona erdi.

İl Müftülüğümüz tarafından verilen ikramdan sonra vatandaşlarımız, Zağnos Paşa Camii önünden Kurtdereli Kapalı Spor Salonuna kadar saygı yürüyüşünde bulundu. Programlara Sayın  Valimiz Ersin YAZICI başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Balıkesir mehteran takımı, askerler, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Kurtdereli Kapalı Spor Salonu önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN hocamızın duası ile sona erdi.

Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Sarıkamış Şehitlerimiz başta olmak üzere toprağa kurban olmuş tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmetler diliyoruz.