17.01.2018

İLDEN İLÇEYE ZİYARET

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, Gönen İlçe Müftülüğümüze ziyarette bulundu.

İlk olarak din gönüllüsü personel ile bir araya gelen İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN:” Bağdaki abladan sokaktaki kimsesize kadar toplumun her kesimi kendilerine uzanacak şefkat elimizi bekliyor. Bize uzanan elleri sahipsiz, kimsesiz bırakamayız. İnsanımızı yoran bağda, bahçede çalışmak değil, çocuklarında arayıp bulamadıkları sevgisizliktir. Dünya gelişmelerine bigâne kalamayız. Dünya şartlarına göre bilgi ve becerilerimizi geliştirmeliyiz. Uzun kış gecelerini ve birinci sömestri karne tatilini fırsat bilerek yetişkinlere ve yavrularımıza eğitim seferberliği yapmalıyız. Selamı yayarak yeniden selam medeniyetini inşa etmeliyiz. Kimsesize kimse, çaresize çare olmak için bahaneler ariyalım. Gelmeyene biz gidelim. 4-6 yaş grubu yavrularımızın eğitimleri için hepinizden özel katkı bekliyoruz. İmam Hatip Okulları ile ilişkilerimizi iyi tutalım. Koşalım, koşturalım. Hepinizden hep iyi haberler bekliyoruz.” Dedi.

Daha sonra İlçe Müftümüz Şaban APAYDIN ile beraber İlçe Müftülüğümüz tarafından yürütülen eğitim hizmetlerini yerinde görmek amacı ile önce Ekrem Gürel Kur’an Kursunda Hafızlık çalışması yapan gençlerimizi ardından 4-6 yaş gurubu yavrularımızın eğitim gördükleri Kur’an Kursunu ziyaret ettiler.

Esentepe Mahalle Camiinde öğle namazı sonrası cemaate hitap eden İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, daha sonra Gönenli Mehmet Efendi, Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Hizmetlerinden dolayı İlçe Müftümüz Şaban APAYDIN ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz.