19.01.2018

YILIN İLK TOPLANTISI ERDEK’TE YAPILDI

2018 yılının ilk Müftüler toplantısı, Erdek İlçe Müftülüğümüzün ev sahipliğinde yapıldı.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ın başkanlığında yapılan İlçe Müftüler toplantısı; 2017 yılının genel değerlendirilmesi ile başladı. Daha sonra sırası ile:

Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı hac organizasyonu görevli personel seçimi talimatının görüşülmesi,

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinin Suriye Gözlem programı,

Ayıklama ve imha işlemleri,

Ağaçlandırma kampanyalarının yıllık raporlandırılması,

2018 yılı eylem planının uygulanması,

İl genelinde yapılacak olan Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve bilgi yarışmaları,

Kur’an Kurslarında namazların cemaatle kılınmasına özen gösterilmesi,

Öğrencilerimizin tatbikat camilerinde değerlendirilmesi,

Değerler eğitimine yönelik çalışmaların devam etmesi,

Hutbelerin İlçe irşat kurulunda değerlendirildikten sonra İl Müftülüğümüze gönderilmesi vb. konular görüşüldü.

Toplantı sonrası İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Piri Reis 4-6 yaş grubu Kur’an Kursunu ziyaret ederek velilerimize hitap etti.

Toplantımıza ev sahipliği yapan Erdek İlçe Müftümüz Sayın Âdem ESER hocamız, başta olmak üzere toplantımızı şereflendiren Erdek İlçe Kaymakamı Sayın Ekrem ÇALIK ve katılımcı Müftü bey hocalarımıza teşekkür ederiz.