22.01.2018

MİNİK BÜLBÜLLERİN KARNE HEYECANI

Sındırgı İlçe Müftülüğü tarafından hizmete alınan 4-6 yaş grubu Kur’an Kursunun bülbülleri,  karnelerini İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN hocamızın elinden aldı.

Sındırgı İlçe Müftülüğü tarafından hizmete alınan ve eğitim faaliyetlerine başlayan 4-6 yaş grubu Kur’an Kursunun minik öğrencileri, düzenlenen karne töreniyle ilk karnelerini aldı. Miniklerin ilk karne heyecanı ve mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ın hazır bulunduğu karne törenine veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Karne töreninde kısa bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN;  “Çocuklarımızı en iyi bir şekilde yetiştirmek biz ana babaların en önemli görevidir. Eğitim asla ihmale gelmez. Eğitim sayesinde ne şeyin iyi, ne şeyin kötü olduğunu öğreniriz. İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimiz olarak çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri anlamında elimizden gelen her türlü gayreti göstermek için bütün arkadaşlarımızla adeta seferber halindeyiz. Hepimizin en büyük isteği dine, diyanete, vatana, millete hayırlı nesiller yetiştirmektir. Ciddi bir genç nüfusumuz var ve onları en iyi şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Çocuklarımızı kurda, kuşa yem edemeyiz. Çocuklarımızın eğitiminde biz ana babalara çok büyük görevler düşüyor. Bir insanın karakteri büyük oranda 0 ile 9 yaş aralığında geliştiğini düşünürsek bizlere ne kadar büyük bir görev düştüğünü daha iyi anlamış oluruz. Hepinizi kutluyorum. Bu gün burada mutluluklarına hep beraber şahit olduğumuz yavrularımızı kutluyor, tebrik ediyorum. Dünya ve ahiret imtihanlarında başarılar diliyorum. Ya Allah bismillah diyerek ilk karneyi yavrumuza takdim ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşaallah.” Dedi.

Velilerimiz başta olmak üzere yavrularımızı yetiştiren hoca hanım kardeşlerimize ve hayır ehli kardeşlerimize teşekkür ederiz.