15.02.2018

İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN GENÇLİK KAMPI

İl Müftülüğümüzce Diyanet öğrenci evlerinde kalan öğrencilerimize yönelik üç günlük eğitim kampı düzenlendi.

İl Gençlik koordinatörü Sümeyye TURAN ve Diyanet öğrenci evleri sorumlusu Şule ÇALI hocalarımızın riyasetlerinde gerçekleşen kamp, Altıeylül İlçesi Gündoğan Mahallesi Hacı Hasan Camii’nde kılınan Cuma namazı ile başladı. Programın açılışında İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, bir konuşma yaptı.

Şeyh Edebali’nin fikir dünyası ile gençliğe seslenen İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: “Ey oğul, sabretmesini bil. Vaktinden önce çiçek açmaz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İşin ağır, işin çetin, Allah yardımcın olsun. Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın ama bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgârında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener, daima sabırlı ve sebatlı iradene sahip olasın.

Ey Oğul, ananı, atanı say, bereket büyüklerle beraberdir. İnancını kaybedersen yeşilken çöllere dönersin. Unutma ki yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklıysan mücadeleden korkma.”

Evet, mücadeleden korkmayın. Kendinizi asla küçük görmeyin. Gelecekle ilgili karamsar olmayın. Yarının Fatih’leri sizden olacak. Kara Fatma’ları sizden olacak. Hayatın içinde olun. Hayata bigâne kalmayın. Gelişen olayları yorumların. Geleceğe dair sözünüz olsun. Müftü hocanız olarak size güveniyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Dünya ve ahiret imtihanlarında sizlere başarılar diliyorum” Dedi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül BALIKÇI, “Gençliğin İnanç Problemleri” konulu konuşmasıyla gençlerimizle beraber oldu.

Kitap okumaları, kariyer ve değerler eğitimlerinin yapıldığı kampta sırası ile sosyal hayat ve gençlik, sosyal medya ve gençlik, arşın gölgesinde gölgelenecek gençlik vb. konular ele alındı.

Bigadiç İlçesi Hisarköy Termal Tesisleri’nde doğa yürüyüşü ve tesis faaliyetlerinden istifade imkânının sağlandığı kamp, Bigadiç İlçesi Merkez Yeşilli Camii’nde kılınan ikindi namazı ile sona erdi.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.