07.03.2018

EMEKLİ DUAYEN HOCALARIMIZLA AYNI SOFRAYI PAYLAŞTIK

Balıkesir İl Müftülüğü, emekli, duayen din görevlileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın kuruluşunun 94. yıl dönümü nedeni ile İl Müftülülüğünde gerçekleşen kaynaşma ve dayanışma kahvaltısına; İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, ev sahipliği yaptı.

Programının açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: “Uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığımız emrinde Balıkesir’imizin muhtelif, köy, mahalle ve beldelerinde kıt ve zor şartlar altında din hizmeti sunan siz muhterem hocalarımızı bu gün burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizleri asla unutmadık. Sizlerin engin tecrübe ve birikimlerinizi önemsiyoruz. Onlardan istifade en büyük idealimizdir. Sizin tecrübelerinizi yok sayamayız. Din hizmetlerine yönelik Müftülüğümüz tarafından yapılan projelerde siz muhterem hocalarımızın tecrübe ve fikirlerinden istifade etmek isterim. Hepinizce malumdur;Din görevlisinin emeklisi olmaz” Bu düsturu her zaman göz önünde bulundurduk, bulundurmaya da devam edeceğiz.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ın tüm misafir hocalarımıza ayrı ayrı teşekküründen sonra Afrin şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu. Yapılan duanın ardında görev anılarının anlatıldığı kahvaltıda hocalarımız, bu vb. etkinliklerin devam etmesi dileği ile İl Müftülüğümüze teşekkür ettiler.

Bir kere daha Din ve Diyanetimize hizmet etmiş olan hocalarımızdan ahirete göçenlere Rabbimizden rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler dileriz.