04.07.2018

CAMİNİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATAN ÇOCUKLARIMIZ

İl Müftülüğümüz; ”Camilerde Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” projesi kapsamında yaz Kur’an Kurslarında Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alan çocuklarla bir araya geldi.

Karesi İlçesinde Yıldırım Camiinde, Altıeylül İlçesinde ise Hacı Hüseyin Camiinde İl Müftülüğümüzce yaz Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerimizle cami çocuk buluşması gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlarda İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında: “Camilerimiz, siz kıymetli yavrularımızla, çocuklarımızla güzelleşti. Sizler, bizim geleceğimiz, istikbalimizsiniz. Sizlerin varlığı bizlerin varlığıdır. Siz çocukları Peygamberimiz (s.a.v.), çok severdi, sizlerin Camilerde olmasını isterdi. Hatta dahasını söyleyeyim biz büyüklere sizlere saflarda yer açmamızı öğretir ve öğütlerdi.” Dedi.

İl Müftümüz, velilerimiz başta olmak üzere çocuklarımızı ve Yaz Kur'an Kurslarında görev alan kadın erkek bütün personeli tebrik etti.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören program sonunda çocuklara Diyanet Çocuk Dergisi, kek, meyve suyu ve dondurma ikramlarında bulunuldu.