01.10.2018

YAYIN TANITIM VE İSTİŞARE TOPLANTIMIZI BÜNYAMİN KAHRAMAN HOCAMIZIN BAŞKANLIĞINDA YAPTIK

İl Müftülüğümüz, Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletme Müdürü Bünyamin KAHRAMAN hocamızın başkanlığında Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınları hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya  İl Müftümüz Ramazan TOPCAN hocamız başta olmak üzere Yayın işlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcımız, İlçe Müftülerimiz, Şube Müdürlerimiz, Vaizlerimiz,  Gençlik koordinatörlerimiz ve hastanelerde görevli manevi rehberlerimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “Dünya, insanı mesut ve mutlu edemiyor. Her geçen gün dine, diyanete olan ihtiyaç artıyor.  Dünya gelişmelerine bigâne kalamayız. Her sahada varlığımızı korumalıyız. Medyanın gücünü görmemezlikten gelemeyiz. Olmamız gereken bir alan. Başkanlığımızın kurulduğu ilk yıllardan itibaren devam eden bir hizmet kolumuz. Gelişen dünya şartlarını göz önünde alarak bugün ve gelecekteki dini yayın ihtiyaç ve beklentisini en iyi seviye taşımalıyız. Özellikle güvenirliğimizi zedelemeden gençlik ve aile konularında da çok ivedi yerimizi almalıyız.

Kardeşlerim! Her sahada olduğu gibi bu sahada da sizlerden özel bir gayret bekliyoruz. Diyanet Aylık Dergi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Diyanet Aile Dergilerinin takip etmenizi, bunun yanı sıra vatandaşlarımıza yönelik tanıtım ve abonelik çalışmalarına da hız verilmenizi bekliyorum.”  Dedi.

Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletme Müdürü Bünyamin KAHRAMAN hocamız ise; “Başkanlığımızın her çalışmasında olduğu gibi bu alandaki çalışmalarında da sizlerin gayretleri ve destekleri çok önemli. Her alana hitap edecek kitap çeşidimiz var. Kur’an-ı Kerim'lerden tutun kaynak eserlere, ilmi, mesleki,  edebi,  halk, cep, çocuk kitaplarına kadar, kartelâlar, broşürler ve süreli yayınlar gibi çok çeşitli kitaplarımız var. 70’e yakın çocuk kitabı yayınlandı. 4-6 yaş grubu kitaplarımız güncellenerek yeniden basıldı. Ayrıca önümüzdeki günlerde 4-6 yaş grubu çocuklarımıza hitap edecek 48 adet kitap daha yayınlanacaktır. “ Dedi.

Toplantı, kardeşlerimizin teklif ve önerileri ile sona erdi.