01.10.2018

İL MÜFTÜMÜZ, GENÇLERLE BULUŞTU

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Kredi Yurtlar Kurumu Hasan Basri Çantay Erkek Öğrenci Yurdunda gençlerle bir araya geldi.

Aşure günü nedeni ile gerçekleşen buluşmada İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, “Hicret ve Diriliş” konulu bir de konferans verdi. Konferansında;

Hicret; günahtan kaçmaktır.
Hicret; haktan yana olmaktır.
Hicret
; zulme ve zalime baş kaldırmaktır.
Hicret; dertli olmak, dertlenmektir.
Hicret; biz olmaktır.
Hicret; milli olmaktır.” Dedi.

Muharrem ayının önemine de değinen İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; “Muharrem ayı, Müslümanların ilk kez oruç ibadeti ile tanıştığı, Kur’an-ı Kerimde adı geçen birçok peygamberin ilahi lutfa mazhar olduğu, Efendimiz (s.a.v.) tarafından cennet gençlerinin efendisi olarak şereflenen Hz. Hüseyin efendimizin şehadet şerbetini içtiği bir aydır. Yaşanan bu olaylardan dersler çıkarmalı, yeni Kerbela’ların meydana gelmesine fırsat vermemeliyiz. Sen ben değil biz olmak için fırsatlar kollamalıyız. Ayrı gayri olmak bize yakışmaz.” Dedi.

Konferans sonunda İl Müftümüz, öğrencilere aşure dağıttı.

Kredi Yurtlar Kurumu Hasan Basri Çantay Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Mustafa EROL ve Manevi rehber Halil ÜLKE hocalarımıza candan teşekkür ederiz.