06.03.2017

Diyanet 93 yaşında

Diyanet İşleri Başkanlığının 93.  kuruluş yıl dönümü Balıkesir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde İl Müftü Vekilimiz Ramazan TOPCAN, yaptığı açıklamada;

“Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatının ülkemizin kadim kuruluşlarından birisinin olduğunu,

İnsanlık âleminin var olması ile başlayan ve insan var olduğu müddetçe de var olacak olan din konusunda bidat ve hurafelerden uzak, Kur’an ve Sünnete dayalı sahih kaynaklardan toplumu aydınlattığını,

Son günlerde sadece hizmet kalitesini değil aynı zamanda hizmet çeşitliliğine de giderek insanın var olduğu her yerde varlığını gösterdiğini; camilerden okullara, huzurevlerinden hastanelere, cezaevlerinden kahvehanelere, engellilerden çocuklara, gençlerden kadınlara çok mühim vazifeler ve görevler icra ettiğini” söyledi.

Hafta münasebeti ile din ve diyanet işlerinde hizmette bulunup dar-i bekaya irtihal edenler için görevli hocalar ve Eski Cami Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Yıldırım [Eski] Camiinde Mevlid-i Şerif,  Hatm-i Şerif ve dualar okundu.

İl Müftü Vekilimiz Ramazan TOPCAN, tarafından günün anlamı ile ilgili Yıldırım [Eski] Camiinde vaaz verildi.

Üniversiteli öğrencilere kahvaltı programı düzenlendi.

Esnaf ziyaretleri yapıldı.

İl Müftü Vekilimiz Ramazan TOPCAN, açıklamalarına şöyle devam etti; “İslam’ın rahmet yüklü mesajlarını kendi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm insanlığa ulaştırma gayretinde olan Başkanlığımız, dünya barışına ve huzuruna katkıda bulunmak, insanlık ailesine yeni ve güzel ufuklar açmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. Bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın 93. kuruluş yıl dönümünü kutlar, âlem-i İslam’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzide teşkilatta emeği bulunan, çalışıp ebediyete göçenlere Yüce Rabbimden rahmetler diliyorum. Hayatta olup aşk ile görevini idame ettiren tüm Diyanet mensuplarımıza ve ülkemizin en ücra köşesinde kısıtlı imkânlarla ve olumsuz şartlarda hizmet üreten Din Gönüllüsü kardeşlerimize sağlık, sıhhat ve muvaffakiyetlerle dolu bir hayat diliyor." Dedi.