20.09.2017

HOŞ GELDİN SİNAN KARDEŞİMİZ

Müslüman olma isteğiyle İl Müftülüğümüze gelen İran vatandaşı Sına Samımı NAJAFABADI, huzurda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN:

Yüce dinimiz İslam, kardeşlik, sevgi, saygı, hoşgörü dinidir.  Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan kişinin bütün günahlarından arınarak anasından doğmuş gibi olduğunu,” söyleyen İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, konuşmasına söyle devam etti: ”İslam, şereftir, aynı zamanda bir mesuliyettir. Müslüman, Allah’ın bir ve tek olduğuna, doğmamış ve doğurmamış olduğuna, mutlak güç ve kuvvet sahibi olduğuna, eşinin ve benzerinin olmadığına, Hz. Âdem’den  (a.s.) itibaren Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimize kadar gelen tüm peygamberlere Müslümanların inanması gerektiğini ancak inandım demekle yetinemeyeceğini bunların devamını sağlayacak İslam dininin emrettiği namaz ve oruç gibi ibadetleri de yapmaları gerektiğini'' Söyledi.

Müslüman olduktan sonra Sinan adını alan Sına Samımı NAJAFABADI,
duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Biz de değerli kardeşimizi tebrik ediyor, hoş geldin diyoruz.