04.10.2017

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN KURUMLARA ZİYARET

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğümüz tarafından bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN ve beraberinde bulunan İl Müftü Yardımcısı Mehmet NURLU, Karesi İlçe Müftüsü Fahri SAĞLIK, Altıeylül İlçe Müftüsü İbrahim TÜREDİOĞLU, İl Müftülüğü Personel Şube Müdürü Şahabettin YILMAZ ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Şerif SÜRGEN ile birlikte; "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeni ile 9.Ana Jet Üss Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal TURAN, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.Adil Ozan GÖKUÇ ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile Müftülüğümüzün çalışmaları ile ilgili bilgi veren İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: “Diyanet İşleri Başkanlığımız riyasetinde ülke genelinde 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arası ;Camiler Haftası”, 2003 yılından beri de “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  olarak kutlanmaktadır. Her yıl ayrı bir tema ile kutlanan haftanın bu yıl ki ana teması: “CAMİ, ŞEHİR VE MEDENİYET” olarak belirlendi.

İslam tarihi incelendiğinde görülecektir ki tarih boyunca şehirler, Cami merkezli planlanmıştır. Camiler, mimarisi ile şehrin merkezini belirler.  Şehir planının kurucu öğesi camilerimizdir. Maddi ve manevi kirlerden, günahlardan arındığımız Camilerimiz, aynı zamanda Rabbimize en yakın olduğumuz yerlerdir. Şehirleri dönüştürmek yetmez insanımızı da dönüştürmeliyiz. Camilerimiz, insanın dönüştüğü yerler olmalıdır. Kılkaç-kıldırkaç merkezi olmaktan kurtarılmalıdır.” Dedi.

Müftülüğümüzün ziyaretlerinden mutlu olduklarını ifade eden Komutanımız, Başhekimimiz ve dernek başkanımız, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler.

Bizler de Komutanımıza, başhekimimize ve dernek başkanımıza değerli vakitlerini ayırmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.