22.01.2018

ELLER SEMADA, DİLLER DUADA; ORDUMUZU MUZAFFER EYLE YA RABBİ

Suriye’nin Afrin bölgesinde vatanın ve milletin huzurunu tehdit eden terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizce başlatılan; "Zeytin Dalı Harekâtı" nın zaferle sonuçlanması için ülke genelindeki bütün camilerde kılınan sabah namazında Mehmetçiğimizin zaferi için dualar edildi.

Harekât nedeni ile İlimizde de sabah namazı buluşmaları düzenlendi. İl Müftülüğümüzce Karesi İlçesi İmam Hatip Lisesi Camiinde sabah namazı gerçekleşen programda namaz öncesi Fetih suresi, namaz sonrası ise tesbihat ve zikirlerle başlayan programda İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “Ordumuzun, devletimizin, milletimizin muzafferiyeti için burada hep birlikte Kur’an-ı Kerimler, salâvatlar okuduk. Bu gün Türkiye ayakta. Bu gün İslam âlemi ayakta. Eller semaya kalkmış, İslamın asırlardır hamiliğini yapan milletimizin bekası için dualar ve niyazlar yapıldı. Fetih Sureleri okundu. Millet olarak hep birlikte tek yürek, tek yumruk ve tek ses olduk. Orduyla millet dayanışmamıza yer gök şahit oldu. Dualarımız devam edecek. Hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Program, İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, hocamızın duası ile sona erdi.

“Ya Rabbi! Şanlı ordumuza kudretinle yardım eyle.

Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere ferasetler ve basiretler ihsan eyle.

Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle.

Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşmekten bizleri muhafaza eyle."