29.01.2018

CAMİLERİMİZE YENİSİNİ KATIYORUZ

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN,  İlçelerimizde inşaatı devam eden camilerimizi yerinde inceledi.

Altıeylül İlçesi Turnalar Mahallesinde yapımı devam eden Turnalar Mahallesi Camii inşaatını yerinde inceleyen İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN:”Özellikle kırsal bir mahallemiz olan Turnalarda yapımı devam eden Cami inşaatının bir an evvel tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşlarımızdan uzanacak yardım elini bekliyoruz.  Vakti müsait olan kardeşlerimizi bu vesile ile yardıma davet ediyorum.” Dedi.

Öte yandan Karesi İlçesi Kuva-i Milliye Mahallesinde ise Kudüs Camii ile Hatipler Camii yanında bulunan mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait arsa üzerinde Kur’an Kursu inşaatları için temel kazı çalışmalarında hazır bulunan İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, buralarda yaptığı konuşmada ise; ” Uzun bir zamandan beri düşünülen ancak yapılma fırsatı bu gün gerçekleşen 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu hizmet binasının temelinin kazı çalışmalarının yapılıyor görmekten çok mutluyum. Rabbime hamd ediyorum. Burası sadece Kur’an eğitimi verecek bir yer değil ayni zamanda burası olgun, faziletli insanlar yetiştiren bir fabrika olacak inşaallah. İhtiyaç duyduğumuz insanı burada yetiştireceğiz. Yarın çok geç olabilir. Herkes, bu hayırda benim de bir katkım olsun diyerek şimdiden hazırlık yapsın.

Kudüs Cami inşaatının tamamlanması halinde ise burada oluşan yoğunluk nispeten azalacaktır. Balıkesir yerinde durmuyor. Her geçen gün gelişme gösteriyor. Bu gelişme karşısında Müftülükler olarak bigâne kalmazdık. En tabii ihtiyaç olan ibadet için kollar sıvanmalıydı, işte bu gün bismillah dedik. Hayırlı uğurlu olsun. İşin yarısı bitmiştir.” Dedi.

Hayırlı ve uğurlu olması dileği ile emeği geçen bütün hayırsever kardeşlerimize candan teşekkür ediyoruz.