01.02.2018

AİLE VE DİNİ REHBERLİK ÇALIŞANLARI BİR ARAYA GELDİ

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, 2017 yılında yapılan çalışmaların genel değerlendirmesini yapmak, 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmaları gözden geçirmek üzere 2018 yılında görev alacak olan personelle istişare ve tecrübe paylaşımında bulunmak üzere toplandı.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül BALIÇI, başta olmak üzere ilgili büroda görev yapan ve 2018 yılında görev alacak personelimiz katıldı.

İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıda İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: “Günümüz dünyasında aile kurumu güç kaybediyor. Aile içi iletişim zayıflıyor.  İnternet ve sanal ortamların aşırı kullanılması aile içindeki ilişkilerin zayıflamasına sebep oluyor. Boşanmalar artıyor. Kız çocukların erken yaşta evlilikleri hala bir sorun. Millî ve manevî değerlere bağlı aile yapımız mutlaka korunmalı ve güçlendirilmelidir.

Öte yandan içki, kumar,  alkol, uyuşturucu vb. maddelerin kullanımı her geçen gün artış gösteriyor.  Gelişmelere ilgisiz kalamayız. Bu gün bir kere daha vicdanlarınıza hitap ederek ifade etmeliyim ki gücünüze ihtiyacımız var. Bizlere uzatılan elleri sahipsiz bırakamayız. Bu milletin duası varlık nedenimizdir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da koşmalıyız.” Diyerek bu alanda yaptıkları çalışmalardan dolayı görevlilere teşekkür etti.

İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül BALIKÇI ise; Aile Bürosunun faaliyetlerinin Balıkesir ili için çok önemli olduğundan ve yapılacak yeni projelerden bahsederek din görevlilerine bilgi verdi. Toplantı kahvaltı ikramının ardından sona erdi.

İlgi ve alakalarından dolayı personelimize teşekkür ederiz.