16.02.2018

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ İLE BULUŞMA

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, Kredi Yurtlar Kurumu Hasan Basri Çantay erkek öğrenci yurdunda kalan öğrencileri ziyaret etti. Manevi rehberlerimiz; Halil ÜLKE ve Halil İbrahim BEYAZ’ın da hazır bulunduğu ziyarette İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, öğrencilere sohbette bulundu.

Konuşmasında; “İlim bir güçtür, bir küvettir. İlmin doğru olması, milletin huzur ve barışına katkı sağlaması için hakka dayanması lazım. Hakikati bize bildirmesi gerekir. Ahlakî zemin üzerine oturması lazım. Bugün ahlaksız ilmin dünyamızı ne hale getirdiğine hep beraber şahit oluyoruz.

Unutmayın milletlerin geleceği, iyi eğitilmiş, hayatı güzel okuyabilen, ahlakî değerlere sahip, çalışkan, dürüst ve ideali olan gençlerin varlığına bağlıdır. Allah’ı, peygamberi ve kitabı tanıyan, yaptıklarının veya yapması lazım geldiği halde yapmadıklarının hesabını verecek inancında, her iş ve davranışında dürüst ve güvenilir, insana hatta can taşıyan varlığa hizmeti ibadet kabul eden gençlik, milleti için bir nimettir. Bu gün milletimiz adına sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Siz, bizim umudumuzsunuz. Geleceğe uzanan elimizsiniz. Hepinizi kutluyorum. Zaman ayırdınız. Fırsat verdiniz. Hepinize candan teşekkür ediyorum. Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Pazar sabah namazı buluşmalarımıza siz genç kardeşlerimi görmek istiyorum.” Dedi.

Afrin’de Mehmetçiğimizin başarısı için Fetih suresinin okunduğu programda, Afrin şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprakları bize vatan eden aziz şehitlerimiz için dua edildi.

Program, yapılan ikramla sona erdi.

Katkılarından dolayı genç kardeşlerimize bir kere daha teşekkür ediyoruz.