20.03.2018

YER GÖK ÇANAKKALE

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, İlimizde Valiliğimizin himayelerinde düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.

18 Mart Pazar sabah namazı Zağnos Paşa Camiinde Kur'an-ı kerim, zikir, salâvat, ilahi ve tesbihatla devam eden programda İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, bir konuşma yaptı. Konuşmasında;

“Çanakkale; hakkın batıla zaferidir.

Çanakkale; yiğidin ölüme koştuğu yerdir.

Çanakkale sadece bir zafer değil aynı zaman da dünyaya savaş ahlakının da öğretildiği yerdir.

Çanakkale; tarihin yeniden yazıldığı yerdir.

Çanakkale; bıyığı bile terlememiş olan kahramanların candan canandan geçtiği yerdir. Bize düşen, ecdadımızın uğrunda can verdiği değerlere sahip çıkmaktır. Bir ve beraber olmaktır. Bu vesile ile Çanakkale şehidlerimiz başta olmak üzere bu toprağa kurban olmuş aziz şehitlerimizi rahmetler, minnetle anıyorum. Makamları Cennetler olsun” Dedi.

Şehitlerimiz için okunan hatm-i şeriflerin duasının ardından vatandaşlara Çanakkale Menüsü olarak bilinen buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su ikram edildi.

Saat 09.00’da ise Valilik Toygartepe Şehitliği ve Başçeşme Şehitliklerinde gül dikimi yapılarak Kur’an-ı Kerimler okundu ve  dualar yapıldı.

Bir kere daha aziz şehitlerimizi rahmetle, dualarla anıyoruz. Makamları Cennetler olsun inşaallah.