03.07.2018

HOŞ GELDİN CAN!

İsviçre vatandaşı Stephan GANDER, İl Müftülüğümüze gelerek İl Müftüsü Ramazan TOPCAN ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, ihtida merasiminde yaptığı konuşmada; “Aramıza hoş geldiniz. İnsan olarak kardeştik, bundan böyle din kardeşimiz oldunuz. Tam bir bucuk milyon kardeşiniz var. Şahadetiniz mübarek olsun. İmanınız mübarek olsun, bereketli olsun. Bu şehadetinizle birlikte barış dini olan İslam’ı seçmiş oldunuz. Artık anadan doğmuş gibi tertemiz, saf gıpta edilecek bir insansınız. Geçmiş günahlarınız bağışlanmıştır. Bu, Peygamber (s.a.v.) Efendimizin müjdesidir. Sizi bir kere daha muhabbetle kucaklıyorum, hoş geldiniz, hoş geldiniz.

İslam, bir şereftir, yüceliktir. Ancak unutulmamalıdır ki İslam, aynı zamanda bir mesuliyettir, sorumluluktur.”Dedi.

İsmini Can olarak değiştiren kardeşimize İl Müftümüz Ramazan TOPCAN tarafından ihtida belgesi ile birlikte Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere Türk lokumu ve çeşitli kitaplar hediye edildi.