02.08.2018

VEKÂLETLE KURBAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Vekâlet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Vekâletle Kurban Kesim faaliyetlerine yönelik toplantılar yapılıyor.

İl Müftülüğümüz konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa BÜLBÜL hocamız başta olmak üzere,  İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, Murakıplar, Din Görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı şube görevlileri katıldı.

Açılış konuşmasında Başkanlık ve hayır hizmetlerine emeği geçen, öncü olan, katkı veren herkese teşekkür ederek başlayan İl Müftümüz;” Başkanlığımız hizmet kalitesini artırdığı gibi hizmet çeşitliliğini de artırmıştır. Sadece namazda vatandaşın önünde olmak yetmiyor, sosyal cemiyet hayatında da milletimizin önünde olmalıyız. Sahada biz olmalıyız. Milletin ısırıldığı yerden bir kere daha ısırılmasına asla müsaade etmemeliyiz. Milletin emaneti emanetimizdir düsturu ile hareket ederek çıtayı yukarlara taşımalıyız. Müftü hocanız olarak her birinizden bir kurban bekliyorum.

Kardeşlerim! 2018 yılı vekâletle kurban kesim programı kapsamında, yurt içinde takriben 280  il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 145 ülkede TDV gönüllüleri marifeti ile dini usullere uygun olarak  kurban kesim ve dağıtım işlemi gerçekleşecektir inşaallah.

Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yıl ki kurban bedelleri; “Yurt içinde 850 TL, Yurt dışında ise;  625 TL” olarak belirlenmiştir.

Vatandaşlarımız İl /İlçe Müftülüklerimize bizzat gelerek Kurban Vekâlet Alım Belgesi karşılığında, İl ve İlçe Müftülüklerimiz ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla da bu işlemi yerine getirebilecekleri gibi,

www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar da vekâletle kurban işlemlerini yerine getirebileceklerdir.

Ayrıca, Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bankası,  Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ile PTT Şubeleri ve ilgili bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden de vekâletle kurban işlemlerini tesis edebileceklerdir.” Dedi.

Daha sonra konu hakkında bilgilendirme yapmak üzere Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa BÜLBÜL hocamız kürsüye geldi.

Daire Başkanımız Mustafa BÜLBÜL; “Her işte olduğu gibi Kurban kesiminde de Allah’ın rızasının gözetilmesi gerektiğini, Kurban ibadeti vesilesi ile Mü’min kişilerin Rabbine yaklaşacağını, ne eti ne kanı ne de derisi, hiç biri Allah’a ulaşmayacağını, ulaşacak olan, sadece bizim iyi niyetimiz, samimiyetimiz ve dürüstlüğümüz olduğu asla unutmamalıdır. Türkiye Diyanet Vakfı yürüttüğü hizmetlerle dünyanın mahrum ve mağdur coğrafyalarına umut olduğunu, her yıl olduğu gibi bu yıl da "KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ" sloganı ile vekâletle kurban kesim programı düzenlendiğini” Söyledi ve personelden konu hakkında yardımcı olmaları konusunda hassas olmalarını istedi.

Program, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.