08.10.2018

YERYÜZÜNÜN İMARINA TALİP BİZ BİR AİLEYİZ

Başkanlık Müşaviri Sayın Belgin KONARILI hocamız, İl Müftülüğümüz konferans salonunda İl-İlçe personelimiz ile bir araya geldi.

İki oturumda gerçekleşen toplantının öğleden önceki bölümünde Kur’an Kurslarında görev yapan öğreticilerimizle bir araya gelen hocamız, burada ;“BİZ BİR AİLEYİZ” konulu konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN’ ın açılış konuşmaları ile devam etti. Ailenin bir güç ve kuvvet olduğundan bahs eden İl Müftümüz, konuşmasına şöyle devam etti; “Aile olmadan toplumdan söz edemezsiniz. Aile, mükemmel ise toplum mükemmeldir. Aile, zayıf ise toplum da zayıftır, güçsüzdür. Aile, bir mekteptir. Aile, sevginin kaynağıdır. Aile, ilahi menşe’li bir kurumdur, yıkılınca millet yıkılır. Aile, ticari bir ortaklık değildir. Menfaatler üzerine kurulamaz. Aile, fedakârlık ister, sevgi ister, sabır ister. Fedakâr olmadan, sevgi dolu olmadan ailede birliktelik yürümez, yürütülemez. “ Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Belgin KONARILI hocamız ise; “Biz, birbirimize destek olmak için varız. Kurumun kalitesi, senin ve benim kalitem kadardır. Sen nerdeysen Diyanet ordadır.

Sahih dini bilgilerden aldığı referansla yeryüzünün imarına talip, ilim ve hikmeti, düşünce ve sanatı harmanlayan bir donanıma sahip, toplum nezdindeki itibarının ve değerinin sorumluluğunun farkında bir aileyiz.

Ehliyet, liyakat, sadakat ve merhametten ödün vermeyen, ümmeti kucaklayan, birleştiren, bütünleyen, huzura davet eden bir aileyiz.

Aileyi korumak için;

Erdem ve şahsiyete, sadakat ve samimiyete, temsil ve liyakate, emanet ve ehliyete ihtiyacımız var.

Hoşgörü, insaf ve adalete ihtiyacımız var.

İffet ve mahremiyet bilincine ihtiyacımız var.

Emanet, güven ve sadakate ihtiyacımız var.

Sevgi ve merhamete ihtiyacımız var.

Sabır ve sebata ihtiyacımız var.” Dedi.

Öğleden sonraki bölümde ise İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Murakıplar, Uzmanlar, İmam Hatip ve Müezzinlerimize hitap etti.

Konferans sonunda İl Müftümüz Ramazan TOPCAN hocamız, günün anısına hediye takdimi yaparak sunumlarından dolayı hocamıza teşekkür etti.