15.02.2017

YENİ MÜFTÜMÜZ GÖREVE BAŞLADI

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN MESAJI.

Kıymetli Edremitli hemşehrilerim,

Maddi-Manevi nice mümtaz nimetlerle mücehhez olan Edremit ilçemize İlçe Müftüsü olarak atanmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim.

Özellikle mensubu olmakla iftihar ettiğimiz aziz vatanımız ve milletimizin içinde bulunduğu bu hassas süreçte  “Toplumu Din konusunda aydınlatma” gibi çok önemli, çok elzem ve hayati olan bir vazifenin yüce Rabbimizin lütuf ve ihsanı, mukaddes bir emanet, milli-manevi sorumluluk ve vebalinin idrakiyle görevime başladım.

Mensuplarına dünya ve ahiret mutluluğunu kazandırmayı hedefleyen, inananları bir vücudun organları gibi gören, üstünlüğü ırkta, renkte, zenginlikte, makam ve mevkide değil sadece takvada ve insanlığa faydalı olmakta gören ve bütün beşeriyeti kucaklayan yüce dinimiz İslam’ı hakkıyla bilmek, yaşayarak anlatmak ve prensiplerini hayatımıza geçirmek bütün sıkıntılarımız ve problemlerimizin ilacı olacaktır. Tarih boyunca bu ilahi reçete ferdî, ailevî ve içtimaî hastalıklara deva olmuş ve -inşallah- olmaya da devam edecektir.

Bu mukaddes dine perde değil ayna olmak niyetiyle başladığım bu ulvi görevimde, ülkemizin muhtelif bölgelerinde ve yurt dışında otuz yedi yıldır din hizmeti yürüten bir din gönüllüsü olarak Edremitli hemşehrilerime hizmet etmek, Yüce Rabbimizin Rıza-ı Şerifi, millet ve memleketimizin huzur ve mutluluğu istikametinde başarılı olmak için siz değerli halkımızın destek ve dualarını bekliyorum. Gayret bizden, dua ve destek sizlerden, Tevfik Allah-u Teâlâ’dandır.

Sait Emin ARVAS

İlçe Müftüsü