04.05.2017

BAYANLARA YÖNELİK KUTLU DOĞUM PROGRAMI DÜZENLENDİ

İlçe Müftülüğümüz tarafından, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik program düzenlendi. Merkez Eğilmezler camiinde gerçekleştirilen program Kur’an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Kutlu Doğum Haftasıyla ilgili ana temasının “HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU”  vurgulanarak birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değinildi. Programda yapılan konuşmalarda son zamanlarda ülkemizde ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan olayların ülkemizin ve İslam ümmetinin arasındaki birlik ve beraberliği asla zedeleyemeyeceğine vurgu yapıldı.  “Müslümanlar olarak Peygamber efendimizin yaşantısından örnekler alıp öncelikle ülkemizdeki ve İslam ümmetindeki toplumsal dayanışmayı daha da nasıl sağlamlaştırabiliriz”konusuna dikkat çekildi. Program sinevizyon gösterisi, okunan ilahi ve şiirlerle sona erdi.