15.11.2019

MEVLİD-İ NEBİ KONFESANSI YAPILDI

İlçe Müftülüğümüz tarafından Peygamberimizin doğum gününü içinde barındıran Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir konferans tertip edildi. 14 Kasım saat 20.0'de Erdek Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklâl marşı ile başladı. Programın sunuculuğunu Piri Reis Camii İmam-Hatibi Mehmet AYDINyaparken açış Kur'an-ı Kerim'ini ise Piri Reis Camii Müezzin-Kayyımı Aziz SUBAŞ okudu.

Ardından İbni Haldun Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yaşar ÇOLAK katılımcılara hitap etti. 'Peygamberimiz ve Aile' ekseninde konuşmasını yapan ÇOLAK; Saygı duruşunda şehitlerin manevi huzurunda ayağa kalkışımızla, mevlid okunurken peygamberimizin doğumunu anlatan bölümde tazim için ayağa kalkış arasında bağ kurarak, Peygamber sevgisinin milletimiz neznindeki yansımalarına değindi. Peygamberimizin aile münasebetlerinden örnekler veren ÇOLAK, aile hayatı en yakından bilinen bir örnek şahsiyet olarak Peygamberimizin müstesna yaşantısının insanlık için mutluluk kaynağı olduğuna değindi. peygamberimizin sünnetinin hayatımızda olmasının Allah'ın rahmetinin vesilesi olacağını,bela ve musibetlerden uzak olmamazı sağlayacağını söyledi. şiddetin ve huzursuzluğun yaygınlaştığı son günlerde mutlu aile olabilmek için Peygamberimizin getirdiği şefkat yüklü mesajlara kulak verilmesi gerektiğini hatırlatan ÇOLAK dua cümleleriyle konuşmasına son verdi. Konuşması sonrasında İlçe Müftüsü Adem ESER Dr. Yaşar ÇOLAK'a Peygamberimizin dış görünüşünü ve ahlakını anlatan Hilye-i şerif takdim etti.