20.02.2018

ÖĞRETİCİLERİMİZE MORAL VE MOTİVASYON SEMİNERİ

İl Müftülüğümüzce Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenlendi. İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen; “Moral ve Motivasyon” seminerine, Altıeylül ve Karesi İlçelerindeki kız ve erkek Kur’an kurslarında görev yapan öğreticilerimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program,  İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN hocamızın açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında; “Eğitim ve öğretim asla ihmal edilemez. Ana baba olmak sadece varlığına sebeb olduğumuz çocukların karınlarını doyurmak değil, onların gönül dünyalarını, akıl dünyalarını da doyurmalıyız. Geleceğimiz olan yavrularımızı ele teslim edemeyiz. İlmin bir güç, ilmin bir küvet olduğunu bilmeyenimiz yok. İlim, Peygamberimizden devraldığımız mirasdır. Kardeşlerim!  İlim, doğru amaçlar için kullanılabileceği gibi yanlış amaçlar içinde kullanılabilecek bir değerdir. Bu gün yaşadıklarımız, sınırlarımızın hemen ötesinde cereyan eden yenidünya inşa faaliyetleri ahlaksız ilmin eseri değil midir? Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Dünyanın koştuğu yerde oturamayız.” Dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet BEKDÜZ hocamız ise; “mesleği sevmenin başarıyı artırdığını, gelecek bugün rahatını terk edip çalışanların olacağını, bilişim çağının bize gösterdiği gerçeklerden biri de yeniliklere kendini adapte edemeyenlerin tarihe gömüleceğidir. Zaman değişim zamanıdır. Kendimizi çağın gerekleri ile donatmalıyız. Bu yolda başarılı olan büyüklerimizi model almalıyız.” Dedi.

Bayan İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül BALIKÇI ise yaptığı konuşmada; “Kur’an öğreticisi olmak, Cenab- ı Hakkın bizlere bahşettiği büyük bir lütuftur.  Ama aynı zamanda bir sorumluluktur. Kur’an öğreticisi olmak demek, önder olmak, rol model olmak demektir. Bizler bu bilinçle toplumun her kesimine ulaşmaya çalışmalı, yeni eğitim metotlarından istifade etmeliyiz. Bir yandan da kendimizi tefsir, hadis, ilmihal gibi temel İslamî alanlarda bilgi düzeyimizi artırmaya yönelik okumalı, çalışmalıyız” dedi.

Son olarak Balıkesir İl Vaizi Şule Çalı, TDV Öğrenci evlerini tanıtarak yapılan faaliyetlerden bilgi verdi ve Öğreticilerimizden destek beklediğini söyledi.

Katkı ve katılımlarından dolayı bütün görevli kardeşlerimize teşekkür ederiz.