08.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA HAYIR EHLİ UNUTULMADI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile İl Müftülüğümüz tarafından Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camiinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi.

İl ve İlçelerimizde görevli hocalarımız tarafından icra edilen programda İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, bir konuşma yaptı. Konuşmasında; “ Camilerin, Kur’an Kurslarımızın, Çeşmelerin ve yolların yapımında öncü olmuş hayır ehli ecdadımızı rahmet ve dualarla anıyoruz.

Camiler, sadece insanın dış dünyasını temizlemez, aynı zamanda ruh dünyasını da temizler. Camiler, ibadet mekânları olduğu kadar, zikir mekânlarıdır, eğitim mekânlarıdır. Bizler, Cami medeniyetinin çocuklarıyız. Ayrı gayrı, sen ben olamayız. Biz olmak zorundayız. Bu imani bir mesuliyet, Kur’an’i bir görevdir. Camilerde et kemik yan yana gelmek yetmez aynı zamanda ruhen de bir araya gelmeliyiz. Unutmayalım ki Kadıköy vapur iskelesine biner gibi Camilere giren, Kadıköy vapur iskelesinden çıkar gibi de Camilerden çıkanlar ne Caminin hakkını, ne de cemaatleşmenin hakkını veremez.” Dedi.

Program, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN hocamızın duaları ile sona erdi.