30.09.2019

İL MÜFTÜMÜZ BANDIRMA’DA

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Bandırma İlçesi Din Gönüllüsü ve Kur’an Kursu Öğreticileri kardeşlerimizle bir araya geldi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Bandırma İlçe Müftümüz Hamdi GEVHER hocamızın açılış konuşmalarından sonra kürsüye gelen İl Müftümüz Ramazan TOPCAN:” Hizmette hedefimiz; ayrıştırma, bölüştürme değil, Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye ışığında 1400 yıllık tecrübeden de istifade ederek zorlaştıran değil kolaylaştıran, nefret ettiren değil müjdeleyen bir anlayışla vatan ve insan sevgisi eksenli bir din hizmeti sunmaktır.
Kardeşlerim! Başkanlığımız, Türkiye’nin bir teşkilatı olmaktan çıkmıştır artık. Dünyada aranan, yolu gözetilen bir kurum olmuştur. Asya’dan, Avrupa’ya, Afrika’dan, Balkanlara kadar Müslüman kardeşlerimize el uzatan bir kuruma dönüşmüştür. Mazlum ve mağdur senin eline bakıp dururken kardeşlerimize bigâne kalmamız söz konusu olamaz. Silkelenip kendimize gelmeliyiz. Kapısı aralanmamış bir komşumuz, hal hatır sorulmamış bir büyüğümüz, elinden tutulmamış bir gencimiz olmamalıdır. Her bir arkadaşımıza büyük sorumluluklar, büyük görevler düşmektedir. Bu yüzden bu milletin mihrabında, minberinde, kürsüsünde olduğumuz gibi doğumunda, düğününde, sünnetinde, ocağında, kahvesinde, acısında, tatlısında, yanında var olmalıyız. Biz, hayata özne olmalıyız. Yolunu kaybeden bende, sende yol bulmalıdır.
Çalışmalarımıza her görevlimiz katılmalıdır. Birbir tecrübelerimizden istifade etmeliyiz. Toplantılar bize yük olmamalı. Tam aksine paylaşmamız için fırsat yerleri olmalıdır.” Diyerek; “ bu güne kadar hizmette bulunup dar-ı bekaya intikal eden değerli büyüklerimize rahmet, hayatta bulunanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Elan hizmete omuz veren siz değerli kardeşlerimize teşekkürü bir vazife kabul ediyorum. Rabbim gücünüze güç katsın, yar ve yardımcınız olsun” Dedi.