08.10.2019

ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ CAMİ TEMELİ DUALARLA ATILDI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Camii’nin temel atma töreni Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamız ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Selim Argun Hocamızın teşrifleriyle gerçekleşti.

Balıkesir Valimiz Sayın Ersin YAZICI, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel YILMAZ, Bandırma Kaymakamımız Sayın Günhan YAZAR, Gönen Kaymakamımız Sayın Arslan YURT, Susurluk Kaymakamımız Sayın Osman ATEŞ, İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Bandırma Belediye Başkanımız Sayın Av. Tolga TOSUN, İl ve İlçe Protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Üniversite gençliği ve Bandırmalı kardeşlerimizin yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, İlimiz Altıeylül İlçesi Kasaplar Mahallesi Camii İmam Hatibi Cengiz BİLGİÇ hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim’le devam etti.

Protokol konuşmalarından sonra kürsüye gelen, temel atma töreninin onur konuğu Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamız konuşmasında, Cami ve Camia kelimelerinin kökenlerine değinerek Cami'nin ibadet edilen, bir araya gelinen yer olduğunu,  Camia’nın ise Arapça’da üniversite anlamına geldiğini, dolayısıyla Cami ve Camia’nın bugün temeli atılan Üniversite Camii ile anlam bütünlüğünü yakaladığını ifade etti.

Konuşmasında İslam kültüründe fen bilimlerinin de İslami bilimlerden sayıldığını ve üniversitelerde okutulduğunu, bilimin islami olanı ve islami olmayanı diye bir ayrım yapılmadığını vurguladı.

Tören, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamızın yaptığı dua ve sonrasında Camii’nin ilk harcının temele dökümünün gerçekleştirmesiyle son buldu.

Okuma, sergi ve konferans salonu gibi eğitim, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılabileceği bölümleri de ihtiva edecek olan Üniversite Camii;  2300 M2 oturum alanı, 42 metre kubbe yüksekliği, aynı anda 1500 kişinin ibadet etmesine imkân sağlayacak kapasitede inşa edilecektir.

Bandırma İlçemiz başta olmak üzere İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.