10.10.2019

BALIKESİR’DE “ CAMİ VE HAYAT” KONFERANSI

Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeni ile İl Müftülüğümüzce; “Cami ve Hayat” konulu konferans düzenlendi.

Karesi ve Altıeylül İlçe Müftülüklerinde görevli İmam Hatip ve Müezzinlerimizin yanısıra İlçelerimizden Müftülerimiz başta olmak üzere temsili İmam Hatip ve Müezzin kardeşlerimizin de katıldığı konferansa Başkanlığımız Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Sayın Cafer Tayyar DOYMAZ hocamız konuşmacı olarak katıldı.

Altıeylül İlçesi Kasaplar Mahallesi Camii İmam Hatibi Cengiz BİLGİÇ hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Başkanlığımızın hazırladığı sinevizyonla devam etti.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, açılışta yaptığı konuşmasında:” Bizim kutlamamız sıradan bir kutlama değildir. Bir tutam çiçeğin bir elden başka bir ele taşınma hareketi değildir. Biz sıradan olamayız. Farklı olmalıyız. Yolunu bekleyenler var. Yolu gözetlenen sensin. Seni bekleyeni bekletemezsin. Yolda oyalanamazsın. Arazi olmadan arazide olmalıyız. Bir kardeşimin yurtdışı anılarından duymuştum, bir parça etle kapısına vardığımız evin içerisinden yaşlı bir amca bana doğru geldi ve kim olduğumu sordu. Türk, Türkiye’den geldim halhatır sormak için misafirinizim deyince: “ Ben biliyordum, sizin geleceğinizi biliyordum” deyip boğazıma sarıldı.

Kardeşlerim! Bu ve benzeri etkinliklerimiz farkındalık oluşturmak için bir vesiledir. Bir bahanedir. Milletimizin unuttuğu değerleri yeniden milletimizle buluşturmak, hatırlatmaktır. Biz baha adamı değil bahane adamı olmalıyız. Ne yapsak da gelmeyene gidebilsek,  vermeyene verebilsek bunun bahanelerini aramalıyız.

Daha sonra kürsüye gelen Başkanlığımız Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Sayın Cafer Tayyar DOYMAZ hocamız ise; insanın değerli ve sorumlu bir varlık olduğunu ifade ederek: “Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde ifade buyurduğuna göre eşref-i mahlûkat olarak yaratılıyor insan. Yaratılmışlar içerisinde en değerlisi, en kıymetlisi. Yaratılan her bir varlığa üstün kılınıyor ve o’na bir sıfat yükleniyor: eşref-i mahlûkatsın sen Yaratılış gayen var. Asla başıboş bırakılmış değilsin. İnsanın yaratıcısına karşı görevleri var, topluma karşı görevleri var. İçerisinde bulunduğumuz dünya kötü bir yer değildir. Burası ahiretimizi kazandığımız yerdir. Bir Mü’min ahireti için dünyadan, dünyası için de ahiretinden vazgeçemez. Buraları kötü yapan insanın yapıp ettikleridir.” Dedi.

Konferans plaket takdimi ile sona erdi.

Biz de hocamıza bu güzel sunumlarından dolayı çok teşekkür ederiz.