04.11.2019

HACI ÖMER CAMİİ YENİDEN İBADETE HAZIR

İlimiz Erdek İlçesinde bulunan Hacı Ömer Camii kılınan Cuma namazı ile ibadete açıldı.

255 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Camimiz, yenileme çalışmalarının ardından Cuma günü düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Açılış töreninde Valimiz Sayın Ersin YAZICI; ”Hacı Ömer Camisi'nin kentin en eski camilerinden birisi olduğunu, burayı yeniden ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bu ve benzeri eserleri koruyup geleceğe taşımak vazifemizdir. Bu duygularla emeği geçenleri kutluyorum. Hayırlı olsun.” Dedi.

Açılış törenine Valimiz Sayın Ersin YAZICI, Balıkesir Milletvekili Yavuz SUBAŞI, Erdek Kaymakamı Ekrem ÇALIK, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa KÜÇÜKKAPTAN, Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir ERARI, İl Müftüsü Ramazan TOPCAN ve vatandaşlarımız katıldı.

Cami, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN’ın duaları ile ibadete açıldı.