06.12.2019

TECRÜBE PAYLAŞIM TOPLANTISI

İl Müftülüğümüz toplantı salonunda 02/12/2019 Pazartesi günü saat:09.00’da gerçekleşen toplantıya İlimiz Altıeylül, Karesi, Kepsut, Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı, Susurluk İlçe Müftülüklerimizde görevli İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Murakıp ile Vaiz hocalarımız katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Cami ve Hayat” konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığından Disiplin ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Sedat KOCAGİL’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya;  İstanbul Sancaktepe İlçesinden Uzman İmam Hatip Mehmet KESKİN, Sakarya Söğütlü İlçesinden İmam Hatip Erol EKİM, Isparta Merkez’den İmam Hatip Serdar TOPALAKÇI, konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, açılış konuşmasında; ‘Camilerimiz, bize Efendimizin emanetidir. Camilerimizi kıl kaç, kıldır kaç merkezi olmaktan kurtarmalıyız. Bugün lokantada bile sunum değişmiştir. Gelişen dünya şartlarına göre yeni imkânlarla yolumuza devam etmeliyiz. Diyanet dünya markası haline dönüşmüş bir kurumdur. Yolu beklenen bir kurumdur. Daha çok, daha çok çalışmalıyız.  Hepsinden önemlisi temsilini yapamadığımız değerlerin tebliğinde başarılı olmamız söz konusu olamaz. Davranışlarımızla da milletimizin önünde olmalıyız. Bunun için tecrübe paylaşımı konusunu çok ama çok önemsiyorum. Başta sayın başkanımız olmak üzere değerli hocalarımı ilimizde ağılamaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Çalışmalarımızın başarımıza başarı katmasını temenni ediyor, hepinizi bir kere daha selamlıyorum.’’ dedi

Disiplin ve Değerlendirme Daire Başkanı Sedat KOCAGİL ise konuşmasında: ‘’Cami hizmetlerinin verimini arttırmak, örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla, başarılı aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleri ile temayüz etmiş proje sahibi cami görevlileri ile yapılan bu çalıştayların,  herkese faydalı olmasını diliyorum.’’ dedi.

Toplantı, hocalarımızın başarılı proje sunumları ile tamamlandı.

Değerli başkanımız başta olmak üzere sunumları ile Din Gönüllüsü kardeşlerimize örnek olan hocalarımıza ve katılımcı kardeşlerimize çok teşekkür ederiz.