09.12.2019

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN ETKİLİ DİN GÖREVLİSİ EĞİTİM VE GELİŞİM SEMİNERİ

İl Müftülüğümüz tarafından organize edilen; “ Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri”  07 Aralık Cumartesi günü Müftülüğümüz konferans salonunda 20 İlçemizden Müftü, Vaiz, İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur’an Kursu öğreticilerinin yoğun katılımları ile gerçekleştirildi.

Din Görevlilerinin toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik yönlerini geliştirmek, daha etkili, verimli ve faydalı bir din hizmeti sunabilmeleri amacıyla, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) ile birlikte düzenlenen; “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri”  programı, İl Müftümüz Sayın RamazanTOPCAN hocamızın açılış konuşması ile başladı. Konuşmalarında ;“Kardeşlerim! Din bir ihtiyaçtır. Din hizmetleri Cami ile sınırlandırılamaz. İnsanın var olduğu her yerde dün olduğu gibi bugün de yarın da Din olacaktır.

Hızlı değişimlerin yaşandığı günümüz dünyasında sadece dünyamız değişmiyor, insanların konuşmaları, yeme kültürü değiştiği gibi dini ihtiyaçları da değişmiş, hatta çoğalmış ve çeşitlenmiştir. Dolaysıyla cami içerisinde olduğu kadar cami dışında da hizmet verilebilecek birçok alan meydana gelmiştir. Buralar boş bırakılmamalıdır. Yaşadığımız toplumda öteden beri din görevlisi, toplumun önderi olarak kabul edilmektedir. Toplum sizden, toplum bizden çok ama çok şeyler beklemektedir. Denizin balığının nesli kesilmesin diyerekten tedbirler alındığı günümüzde geliniz caminin nesli kesilmesin, mihrabın, kürsünün nesli kesilmesin diyerek de neslimizin devamını sağlayacak önlemleri biz alalım.”  dedi.

Program; D.İ.B. Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Osman EĞİN, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Ahmet KOÇ, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Yöneticisi Eğitim Uzmanı Sayın Şaban KARAKÖSE, D.İ.B. Tekirdağ Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Sayın Hüseyin ÖRESİN ’in sunumları ile devam etti.

Yaklaşık 600 Din Görevlisinin takip ettiği programın sonunda İl Müftümüz, katılımcı din gönüllüsü kardeşlerimize ve sunum yapan değerli hocalarımıza teşekkür ederek günün anısına hediye takdiminde bulundu.