25.02.2020

GENÇLERLE BULUŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Başkanlığımızca ülke genelinde yürütülen; “Gençliğe Değer” projesi kapsamında İl Müftülüğümüzce de gençlere yönelik çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla her bir din görevlisinin en az 10 gence ulaşmasını sağlamak üzere “Gençliğe Değer” projesi, İl Müftülüğümüz ve bağlı İlçe Müftülüklerimiz tarafından hız kesmeden devam ediyor.

“Gençliğe Değer” projesi kapsamında din gönüllüsü kardeşlerimiz koordinesinde gençlere yönelik sosyal ve kültürel içerikli programlar düzenleniyor.

Söz konusu programlarda gençlerin akademik başarılarının yanında erdem ve kişilik sahibi olmaları,  ailelerine ve topluma faydalı birer birey olarak yetişmeleri hedefleniyor.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN da projeye destek olmak amacı ile İl ve İlçelerde Okul ziyaretleri yaparak buradaki gençlerle beraber oluyor.

Bu kapsamda;

İvrindi İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi,

İvrindi İlçesi Kayapa Mahallesi Ortaokulu,

Bigadiç İlçesi Kuva-yı Milliye Anadolu Lisesi,

Karesi İlçesi Bakacak Mahallesi Şehit Yüksel BAYHAN İlköğretim Okulu,

Susurluk İlçesi 5 Eylül Anadolu Lisesi,

Susurluk İlçesi Karşıyaka Mahallesi Anadolu Lisesi,

Karesi İlçesi Zühtü Özkardeşler Anadolu Lisesi,

Karesi İlçesi Şule Yüksel ŞENLER Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Karesi İlçesi Gazi İmam Hatip Ortaokulu,

Manyas İlçesi Anadolu Lisesi,

Gönen İlçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Altıeylül İlçesi Yakup Mihriye Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Savaştepe İlçesi İmam Hatip Lisesi,

KYK Hasan Basri ÇANTAY Öğrenci Yurdu,

Kepsut İlçesi ÇPL,

Dursunbey İlçesi YİBO, ziyaret edildi.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, gençlere hitaben yaptığı konuşmalarda; “İslam’ın inşa etmeye çalıştığı gençlik; huzuru Rabbine ibadette arayan gençliktir. Namaz; kulun Allah'la sohbet etmesi, Rabbimizle konuşmasıdır.

Kardeşlerim! Kendinizi Allah'la sohbet etmekten mahrum etmeyin. Hayalleriniz olsun. Sıradan değil, aranan olun.  Anne ve babalarınıza saygıda kusur etmeyin. Anne babayı korumak, yaşlandıklarında onlara yardımcı olmak bir evladın ömür boyu taşıyacağı en büyük şereftir, şerefiniz olsun. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de onlara 'öf' bile demeyin buyuruyor. Allah'a kulluktan sonra anne babaya iyi bir evlat olmaya gayret edin, edelim. Arkadaşlarınız ve diğer tüm insanlarla iyi geçinin. İyi bir insan, iyi evlat, iyi dost, iyi arkadaş ve iyi komşu olmaya gayret edin. Üstat Bestami Yazgan ne güzel söylüyor:

Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül,

Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül.

Başın olsa da yüksek, gözün enginde gerek,

Kibirle yürüyerek yolu incitme gönül.

Mevlâ verince azma, geri alınca kızma,

Tüten ocağı bozma, külü incitme gönül.

Dokunur gayretine, karışma hikmetine

Sahibi hürmetine, kulu incitme gönül.”

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN konuşmalarının sonunda okul idarecilerine, öğretmenlere ve sevgili gençlerimize teşekkür etti.