15.05.2018

Evlendirme Memurluğu

NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- NÜFUS CÜZDANININ ASLI VE FOTOKOPİSİ

a-Ehliyet, pasaport vb ile müracaat kabul edilmemektedir.
b-Resimsiz, soğuk damgasız, TC Kimlik No’suz, yıpranmış ve on yılı geçmiş kimlikler kabul edilmez.

c-Kimlik kartındaki fotoğraf ile son halinizin örtüşmesi gerekmektedir.

d-Medeni durumu hanesinde “Evli” yazan kimlikle müracaat edilemez.

e-Boşanma varsa boşandıktan sonra kimlik değiştirilmelidir.

2- SAĞLIK RAPORU

a-Aile hekimliğinden ve sağlık ocaklarından resimli sağlık raporu alınmalıdır.

b-Özel kurumlardan alınan sağlık raporları aile hekimince onaylatılması durumunda kabul edilecektir.

c-Sağlık raporunda Talasemi (Akdeniz anemisi) testi yapıldığına dair ibarenin bulunması zorunludur.

d-Sağlık raporundaki fotoğraf ile evlilik işlemlerinde kullanılan fotoğraf aynı olmalıdır.

3- 5 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF

a-Eşlerin her ikisine ait son 6 ay içinde çekilen fotoğrafları olmalı.

b-Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul edilir.

c-Fotokopi ve bilgisayardan çoğaltılan resimler geçersizdir.

d-Fotoğraflar 4,5x6 cm ebatta ön cepheden çekilmiş olmalıdır.

e-Evlilik işlem evraklarında kullanılan tüm resimler aynı olmalıdır.

f-Fotoğraf sivil giysilerle çekilmiş olmalıdır. Üniformalı fotoğraf kabul edilmez.
4-
EVLENME BEYANNAMESİ (Bu form Müftülükte doldurulacaktır)

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Balıkesir İl  Müftülüğüne evlilik işlemleri için müracaat edilebilmesi için;

a-Çiftlerden en az birinin Balıkesir İl sınırları içerisinde ikamet etmesi

b-Çiftlerin her ikisinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Eşlerden biri yabancı uyruklu ise evlendirme işlemi için Belediye Evlendirme Memurluğuna müracaatı gerekmektedir.

c-Balıkesir dışında oturduğu halde Müftülüğümüzde nikah kıydırmak isteyen çiftler, ikamet ettikleri yerin evlendirme memurluğundan ikisi birlikte izin belgesi almaları durumunda nikah işlemleri Müftülüğümüzde yapılabilecektir.

2- Evlenecek kişilerin, birlikte başvuru yapması zorunludur. Ancak eşlerin noterden özel vekalet vermesi durumunda vekillerinin müracaatı da kabul edilir.

3- Eksik evrakla müracaat kanun gereği kesinlikle kabul edilmez.

4- Evraklarda kazıntı ve silinti olmamalıdır. Tüm evraklarda kişiye ait bilgiler birebir aynı olmalıdır.

5- Tüm evraklar son altı ay içinde alınmış olmalıdır.

6- Kızlık soyadını kullanmak isteyen kadınlar ilgili matbu evrakı müracaat sırasında evlendirme memuru önünde imzalayacaktır.

7- Mal ayrılığı talebi olanlar noterden aldıkları “Mal Rejim Sözleşmesi”ni veya talebini başvuruda iletmelidir.

8- 18 yaşını dolduranlar kendi iradeleri ile;
    17 yaşını dolduranlar, anne ve babasının bizzat müracaatı veya noterden alacakları anne-baba muvafakati ile;
    16 yaşını dolduranlar mahkeme kararı ile evlenebilir.

9- Bayanlar boşandıktan veya dul kaldıktan 300 gün sonra evlenebilirler, boşandıktan veya dul kaldıktan  sonraki 10 ay içinde evlenmek isteyen bayanlar, mahkemeden “İddet Kaldırma Kararı” getirmek zorundadır.

NİKÂH ÜCRETLERİ:

A- Hafta İçi Nikâh Salonu Ücreti (Evlenme Cüzdanı Ücreti Dâhil) 100,00 TL

B-Cumartesi-Pazar Nikâh Salonu Ücreti (Evlenme Cüzdanı Ücreti Dâhil) 150,00 TL

C-Nikâh Salonu Dışında Kıyılan Hafta İçi Nikâh Ücreti (Evlenme Cüzdanı Ücreti Dâhil) 250,00 TL

D-Nikâh Salonu Dışında Kıyılan Hafta Sonu Kıyılan Nikâh Ücreti (Cumartesi-Pazar) (Evlenme Cüzdanı Ücreti Dâhil) 400,00 TL

NİKÂH ÜCRETLERİNİ SANAYİ 2. KAPI GİRİŞİNDE BULUNAN HALKBANK KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ŞUBESİNDEKİ

TR29 0001 2001 2360 0005 1000 59 NO’LU İBAN HESABINA YATIRILIP ALINAN DEKONTUN MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE GÖREVLİ MEMURA TESLİM EDİLMESİ.

NOT: Müracaatlar hafta içi her gün 08.30 - 17.00 saatleri arası aşağıdaki adreste alınmaktadır.

NİKAH MEMURU: RECEP ÇETREZ:0266 2394044/45 DÂHİLİ:1245

SORUMLU: İBRAHİM ERKEKOĞLU:02662394044/45 DÂHİLİ:1237

Adres: Balıkesir Müftülüğü Adres: Paşaalanı Mh. Mimar Sinan Cd. No:24 Karesi / Balıkesir Tel: 0266 2394044 - 0266 2394045 Fax:0266 2430386

eposta: balikesir@diyanet.gov.tr