09.10.2018

İL MÜFTÜMÜZ GENÇLİKLE BULUŞTU

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Kredi Yurtlar Kurumu Balıkesir Yurdunda kız öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplayan İl Müftümüz,                       ” Muharrem, Hicret ve Diriliş”  Konulu bir de konferans verdi.

Konuşmalarında; “Din-i Mübin-i İslam’ı mükemmel bir sistem olarak takdim eden Kur'an-ı Kerim, Allah'tan [Azze ve Celle]  insanlığa ilahî bir armağandır. Akıl ve irade sahibi her insanın Kur'an-ı Kerimle temas kurması bir görev olduğu gibi kendini onunla terbiye etmesi bir ödevdir. Bu sadece ahiret saadeti için değil aynı zamanda dünya saadeti için de bir gerekliliktir.

Huzur ve barışı telkin eden Kur'an-ı Kerim, öncelikle dünya üzerine İslamın huzur ve barışının hâkim olmasını ister. İslam Dini ve onun kerim kitabı olan Kur’an-ı Kerim, huzurun sağlanması ve insanlar arası barışın korunması için, gerektiğinde zulümle, fitneyle ve her türlü şer odaklarla savaşmayı emreder. Kur'an-ı Kerim, Müslümanları adaletli ve ahlaklı bir sosyal düzen kurmaya yöneltmektedir. Hz. Hüseyin Efendimizin mücadelesi bu idi.

Hicret, bir kaçış değil, var olmaktır. İnsanın, kötülüğün pençesinden ve şeytanın egemenlik alanından, Allah'a [Azze ve Celle] yönelmesidir. Hicret, bir takvim başı olmaktan öte bir inanç ve dava göçüdür. İslam’ın kendine özgü dünyasına ulaşmak için atılmış kararlı bir adımdır.

Muharrem ayı, Müslümanların ilk kez oruç ibadeti ile tanıştıkları aydır. Muharrem ayı; Kur’an-ı Kerimde adları geçen birçok Peygamberin ilahi lütfe mazhar olduğu aydır. Muharrem ayı, Efendimize Fetih suresinin ilk ayet-i kerimelerinin verildiği aydır. Muharrem ayı, Hz. Hüseyin Efendimizin Kerbela sahrasında şehadete yürüdüğü aydır.” Dedi.

Program, İl Müftümüzün duaları ile sona erdi.