11.04.2018

POLİS TEŞKİLATI 173 YAŞINDA

Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümü nedeni ile İl Müftülüğümüz tarafından mevlid programı düzenlendi.

Polis şehitliğinde okunan Kur’an-ı Kerimlerden sonra Karesi İlçesi Zağnos Paşa Camiinde öğle namazından önce İl Müftülüğümüz tarafından hatim ve mevlid programı düzenlendi.

Programda konuşma yapan İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: "Yüce Dinimiz İslam, zarurat-ı hamse diye bilinen beş temel değerin güven altına alınmasını hedefler. Dinin, aklın, canın, neslin ve malın. Bu beş temel değer, fert ve toplumları ayakta tutar. Toplumun huzuru bunların yaşaması ile mümkündür. Huzur ve güven insan için en büyük nimettir. Asla zedelenmemelidir. İnsanın en temel ihtiyaçlarından birisi kendini güvende hissetmesi ve ona bu güvenin hissettirilmesidir. Zira insan, her şeyden önce güven içinde yaşamak ister.

Bu vesile ile yurdumuzun her bir köşesinde olduğu gibi Balıkesir’imizde de vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için fedakârca çalışan Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Aziz Şehitlerimize ve ahirete irtihal etmiş olan kahraman Gazilerimize Yüce Rabbimden rahmetler diliyorum. Hayatta olan Gazilerimize ve muhterem eşlerine mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum. Görevleri başında bulunan emniyet mensuplarımıza kazasız, belasız hayırlı görevler diliyorum.” Dedi.

Program, İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ın duası ile sona erdi.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN, Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünün Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna verdiği akşam yemeğinde şehit aileleri ile bir araya geldi.