12.04.2018

PEYGAMBERLERE YURT, MÜ’MİNLERE KIBLE ŞEHİR; KUDÜS

Miraç Kandili nedeni ile İl Müftülüğümüz konferans salonunda “Kudüs” konulu konferans düzenlendi.

İstiklal Marşı ile başlayan program, Karesi İlçesi Zeytinlitepe Camii İmam Hatibi Abdulsamet AKÇAY tarafından okunan Kur’an-ı Kerimle devam etti.

Programın açılış konuşmasının yapan İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: “Kudüs; Peygamberlere vatan, Mü’minlere kıble olmuş şehirdir. Her şehrin bir imar edeni var, Kudüs’ün mimari Peygamberlerdir. Kudüs; Hz. Süleyman’ın, Hz. Davud’un, Hz. Meryem’in şehridir.

Daha sonra Kudüs konulu konferansı sunmak üzere kürsüye gelen Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç.Dr. Recep ÖNAL; “Kudüs, üç semavî dine mesken olduğu bir yerdir. Dünyada olduğu gibi bu topraklarda da fitne ateşi yakılmıştır. Kudüs, bizim için bir mihenktir. Her bir karışı ilahî vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşımaktadır. Anadolu ne ise Kudüs de o’dur.” Dedi.

Program, İl Müftü Vekilimizin hocamıza çiçek takdimi ile sona erdi.