19.04.2018

ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİ İLE YARIŞTI

Kur’an Kursları arası yüzünden Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an Kurslarına katılımı artırmak, Kur’an-ı Kerimi güzel okumaya teşvik etmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an Kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmaları düzenledi.

İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmalarda bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN: “İlçelerimizi temsilen burada yarışacaksınız. Her biriniz, Kur’an-ı Kerimi diğer arkadaşlarınızdan daha güzel bir şekilde okumaya çalışacak. Unutmayın bu bir yarışmadır. Jürimiz değerlendirme yapacaktır. Bir sıralama yapılacak. Her biriniz okuduğunuz Kur’an Kurslarındaki arkadaşlarınız arasında yapılan değerlendirmelerden birinci olup buraya geldiniz. Dolayısıyla burada hepiniz birincisiniz. Tebrik ediyorum. Cesaretlerinizden dolayı kutluyorum. Burada esas olan Kur’an’la dost kalabilmektir. O’nun inceliklerine, deruni manalarına vakıf olmak, Kur’an’ı model almaktır. Dünyanın sıkıntılarına derman bulmaktır.” Dedi.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN’ın konuşmalarından sonra yarışmalara geçildi.

Buna göre:

18 YAŞ ALTI BAYANLARDA

Karesi İlçesi Esma Hatun Kur'an Kursu Hatice Betül BAYDEMİR birinci,
İvrindi İlçesi Merkez Kız Kur'an Kursundan Nazar SEMERCİ ikinci,
Gönen İlçesi Mehmet Efendi Kız Kur'an Kursundan İklima KOÇ ise üçüncü oldu.

18 YAŞ ALTI ERKEKLERDE:

Bandırma İlçesi Tekke Ali Rıza El- Bezzaz Camii Kur'an Kursundan Yusuf İslam VAROL birinci,
Karesi İlçesi Merkez Erkek Kur'an Kursundan Adil DEVECİOĞLU ikinci,
Gönen İlçesi Ekrem Gürel Erkek Kur'an Kursundan Semih Cemal OKUR ise üçüncü oldular.

18 YAŞ ÜSTÜ BAYANLARDA:
Ayvalık İlçesi Altınova Kız Kur'an Kursundan Emine GÜL birinci,
Gönen İlçesi Mehmet Efendi Kız Kur'an Kursundan Nadia Mohammed EL- SAİD ikinci,
Altıeylül İlçesi Ovaköy Mahallesi Kur'an Kursundan Senem ATA, üçüncü oldular.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilerimiz, Çanakkale İlimizde bölge birinciliği için; 27 Nisan 2018 Cuma günü yarışacaklardır.

Yarışmalara katılan öğrencilere hediyelerinin takdimi ile program sona erdi.

Öğrencilerimiz başta olmak üzere emeği bulunan hayır ehl-i kardeşlerimizi ve öğreticilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Manyas
Bigadiç
Kepsut
Susurluk
Dursunbey
Balya
Gömeç
Marmara
Sındırgı
Edremit
Erdek İlçelerimiz yarışmalara öğrenci göndermemişlerdir.