27.04.2018

ÂLİMİN ÖLÜMÜ ÂLEMİN ÖLÜMÜDÜR

İlimizin manevi şahsiyetlerinden Hacı Sıddık Naci EREN Hoca Efendi, 93 yaşında hakka yürüdü.

1925 yılında İlimiz Karesi İlçesi Aktarma Mahallesinde dünyaya gelen Hacı Sıddık Naci EREN Hoca Efendi, 1946 yılında Uşşaki Meşayihi, Üstad, Hacı Bekir Visâli Uşşaki’ye intisap eyledi.

Hayatını tasavvuf yoluna vakfederek sayısız kişiyi irşad edip, irfan mektebinde mürşitlik yapan Hacı Sıddık Naci EREN Hoca Efendi, 25 Nisan Çarşamba günü ikindi namazını müteakiben Zağnos Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Başçeşme mezarlığında defnedildi.

İl Müftü Vekili Ramazan TOPCAN; “Değerli büyüğümüzün vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Hacı Sıddık Naci EREN büyüğümüze Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, ihvanlarına başsağlığı diliyorum, makamı cennetler olsun” Dedi.