19.06.2018

HAYIR EHLİ BAĞIŞÇILARIMIZI UNUTMADIK

İl Müftülüğümüz ile Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi İlimizde Vakfımıza ve hayır işlerinde maddi ve manevi destek veren hayır ehli bağışçılarımız için Zağnos Paşa Camiinde mevlid okuttu.

Arefe günü öğle namazı öncesi okunan Kur’an-ı Kerim ve mevlidin ardından İl Müftümüz Ramazan TOPCAN kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında: “……İnfak, cömertliğin; cömertlik, merhametin; merhamet de imanın tezahürüdür. Ancak asla unutulmamalıdır ki cömertlik ve merhametin iki önemli düşmanı vardır:

Birisi; israf ki Ramazan Ayında en çok üzerinde durduğumuz ancak üzülerek ifade edeyim büyük küçük, kadın erkek en çok da duyarsızlaştığımız bir konu.

İkincisi ise cimriliktir.

Mü’min asla müsrif olamaz, cimri olamaz. Hayırda yarışan, hayırlı işler üreten bir Mü’min; daima çevresine, özelde mahrumlara, biçarelere, kimsesizlere, yoksullara rahmet ve merhamet tevzi eden bir bulut gibidir. Bunun için servete malik olması da şart değildir. Hele şöyle bir bakalım Ashab-ı Kiram Efendilerimize. Başını sokacak bir evi bile olmayan Ashab-ı Kiram Efendilerimiz, dağlardan odun, çalı-çırpı topluyor, onları satıyor, eline geçen üç-beş kuruşu infak ederek, infak yarışında yerlerini alıyorlardı.

Kardeşlerim! Bir kere daha ifade etmeliyim ki Müslüman, hayra öncülük etmeli, hayır işlerinde başı çekmelidir. Hac suresi 77. ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz; Ey iman edenler, rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.’ Buyurmuştur. Hayır işlemek, kurtuluş nedenidir.” Dedi.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

Bir kere daha rahmetler diliyoruz.