27.06.2018

ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ

Diyanet İşleri Başkanlığınca İl Müftülüğümüz emrine atanan 4/B sözleşmeli Kur’an Kursu öğreticilerimiz için mesleki yeterliliklerini artırmak, kurum aidiyetini güçlendirmek, din hizmetlerinde daha etkin ve  verimli olabilmelerini sağlamak amacıyla mesleğe hazırlık eğitim kursu açıldı.

Mesleğe hazırlık eğitimi  kursunda; Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Okuma, Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma, Tecvid ve Talim Uygulamaları, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Kur’an Meali, İlmihal, Hitabet, Başkanlık Mevzuatı ve Teşkilatı, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler dersleri işlenecek.

26 Haziran-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında devam edecek olan kursun ilk açılış dersini İl Müftümüz Ramazan TOPCAN verdi.

“Aramıza hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında İl Müftümüz; “Bulunduğunuz yerlerde arılar gibi çalışmalısınız. Toplumun her ferdi avucunuzun içerisinde olmalı, yaşlısından hastasına, engellisinden öğrencisine gönlüne dokunmadık kimseler kalmamalıdır. Eğitim, sadece sözle, sesle değil davranışlarımız da bir eğitimdir. Davranışlarımızla da örnek olmalıyız. Sadece üst başımız değil kelimelerimiz de temiz olacak. Kur’an-ı Kerimi bizden öğrenen yavrularımız, hayatı da, konuşmayı da, yemeği de, oturmayı da bizlerden öğrenecektir. Kurslarımız, sadece elif cüzlerinin öğretildiği yerler olmayacak, buralar sosyal terapi merkezi, aile danışma birimleri olmalıdır.  Çocuklar bize emanettir. İhmal edilirse millet ihmal edilir. Çocuklarımız, ailenin olduğu kadar çevrenin, komşunun, okulun, öğretmenin, çarşının, pazarın, internetin, televizyonun, gazetelerin de tesiri altındadır. Bu sebeple sadece ailenin iyi olması yetmiyor, toplumun da iyi olması lazım. Ailenin iyi olması problemleri çözmez. Bundan dolayıdır ki toplumda herkes, çocuk eğitiminde birlikte hareket etmek zorundadır. Çıktığınız bu şerefli ama bir o kadar da zor, mesuliyetli yolda başarılar diliyorum. Rabbim Muaffak eylesin inşaallah.” Dedi.