10.02.2020

2019 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

Mevlid – i Nebi Haftası münasebetiyle Mevlid-i Nebi platformu oluşturulmuş ve ‘Mevlid–i Nebi Haftası İl Kutlama Komisyonu’ kurularak, Başkanlığımızın 2019 yılı Mevlid–i Nebi Haftası talimatı doğrultusunda “Peygamberimiz ve Aile “ana teması çeşitli etkinlikler ile işlenmiş ve farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Hafta münasebetiyle, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Hastaneler, Huzurevi, Şehitlik, Şehit Aileleri ve Gazilerimiz ziyaret edilmiş ve Ceza İnfaz Kurumları, KYK yurtları, Huzurevi, ÇEKOM, Okullar ve Kur’an Kurslarında ‘Hz. Peygamber ve Aile’ konulu konferanslar yapılmıştır.

İl Müftülüğü konferans salonunda görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın katıldığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT’un sunumu ile “ Peygamberimiz ve Aile “ konulu konferans düzenlenmiştir.

Ayrıca İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde lise öğrencilerinin sunum yaptığı “Hz. Peygamber ve Aile” konulu panel düzenlenmiştir.