14.11.2019

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

Ayvlık Ustalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonun da Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

Ayvalık  Müftülüğü tarafından Ustalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonun da, Ayvalık Kaymakamı Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN , Ayvalık İlçe Müftüsü Emre ÖNAL’nın yanı sıra Gömeç, Edremit ve Burhaniye  Müftüleri, Daire Amirleri, Din Gönüllüleri ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Kocaeli İl Müftüsü Sinan CİHAN, güzel bir günde güzel bir amaç için toplandıklarını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yılki temanın "Peygamberimiz ve Aile" olarak belirlendiğini söyledi.

Mevlid-i Nebi'nin, Müslümanların zihin ve gönül dünyasında çok güçlü ve köklü bir yere sahip olduğuna işaret eden CİHAN, şöyle devam etti:

"Peygamber efendimiz, toplumsal huzur ve saadetin temeli için iman ve ahlakın yanı sıra aile hayatındaki huzur ve saatin de iman ve ahlak kadar rol oynadığını ifade etmiştir. Her türlü değerin itibarsızlaştırıldığı, sevginin maddi kaybı ve özenti, gösterişe hapsedilip buharlaştırıldığı, tüketim çılgınlığının, lüks yaşamın, dünyevileşme hastalığının çepeçevre kuşattığı modern zamanda temel ilkelerini dinimiz İslam'dan alan ve kültürümüzle, geleneğimizle karakterini bulan aile birliğimizin, özünü yitirmeden ve yozlaştırmadan muhafaza etmek hepimizin müşterek ortak sorumluluğudur. Bizim en güçlü varlığımız esasında ailemizdir."

"Zaman, mekan, teknoloji ne kadar değişirse değişsin esasında insanın aileye duyduğu ihtiyaç ve ailede huzuru temin edecek değerler aynı kıymet ve önemde varlığını devam ettirmektedir. Peygamber efendimiz tüm aile fertlerine daima merhametle, adaletle, iyilikle, güzellikle davranmış bütün ilişkilerinde insan onuruna saygıyı esas almıştır. 'Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.' Hadis-i şerifi bu hakikatin ifadesidir."

Programda, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla hazırlanan sinevizyon ve kısa filmler gösterildi.