10.11.2023

Ayvalık İlçe Müftülüğümüz tarafından Altınova pazar yerinde Hayır Çarşısı (Kermes)

On yıllardır Gazze başta olmak üzere Filistin'de yaşanan insanlık dramı hepimizin malumlarıdır. Son günlerde siyonist güçlerin şiddetini her geçen gün artıran operasyonları adeta bir soykırıma dönüşmüştür. Gazze ve Filistin halkının yaralarını sarmak ve acil ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile "Özgür Filistin'in Yanındayız " sloganı ile yurt içi ve yurtdışında Gazze ve Filistin halkının acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere yardım kampanyası düzenlenmiştir.

Bu yardım kampanyası çerçevesinde Ayvalık ilçe Müftülüğümüz "Aile ve Dini Rehberlik Bürosu" tarafından bayan hocalarımız ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri  kadınların desteklediği Gazze'deki kardeşlerimize  az da olsa maddi destekte bulunmak üzere "Hayır Çarşısı"( Kermes) programını Altınova Pazaryerinde gerçekleştirdi.

İlçe Müftümüz Mehmet YİĞİT "Bu hadisenin bir 'an önce Gazzeli kardeşlerimiz ve Filistin halkı için zaferle neticelenmesine,İslam dünyasının birliğine,insanlığın ve Müslümanların uyanışına vesile eylesin, yaralı kardeşlerimize acil şifalar,vefat edenlere rahmet eylesin. Rabbim maddi manevi destekte bulunan tüm kardeşlerimizden razı olsun." açıklamasında bulundu.